Garmin introduceert de nieuwe Forerunner 945 LTE

door 4 jun, 2021Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

 Garmin Nederland introduceert vandaag de Forerunner® 945 LTE. De premium GPS-smartwatch voor hardlopers en triatleten wordt hiermee voorzien van LTE-connectiviteit1De Forerunner 945 LTE biedt hiermee veiligheids- en trackingfuncties zonder gebruik te hoeven maken van een telefoon. Zo blijven atleten onderweg altijd verbonden en kunnen ze tegelijkertijd vertrouwen op gedetailleerde trainingsgegevens, prestatiemonitoring en alle smartwatch-functies die ze van de Forerunner smartwatch gewend zijn. De Forerunner 945 LTE is klaar voor elke uitdaging – van zwemmen in open water tot lange trainingsritten of hardloopsessies.

“We zijn blij om de LTE-connectiviteit te introduceren in de Forerunner serie met de aankondiging van de Forerunner 945 LTE”, aldus René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement van Garmin Nederland. “Atleten kunnen al jaren hun telefoon thuis laten en nog steeds prestatiestatistieken bijhouden, naar muziek luisteren en aankopen afrekenen met hun Forerunner. Nu hebben ze ook rechtstreeks vanaf hun horloge toegang tot veiligheids- en trackingfuncties zonder het gebruik van een telefoon, waardoor het nog gemakkelijker wordt om zorgeloos te trainen”.

Veiligheid staat voorop

Met de Forerunner 945 LTE kunnen atleten indien nodig om hulp vragen en in contact blijven met dierbaren tijdens een training of wedstrijd – zonder gebruik te maken van een telefoon. Wanneer een atleet zich onveilig voelt, een blessure krijgt (of bijvoorbeeld pech met de racefiets) en opgehaald moet worden of als de smartwatch merkt dat er een incident heeft plaatsgevonden, sturen de Assistentie-functie of Ongevallendetectie functie2 een bericht met de locatie naar de gekozen en vooraf ingestelde contactpersonen.

Daarnaast kan de Forerunner 945 LTE automatisch de naam en locatie van een sporter naar Garmin IERCC sturen, een professioneel bemand coördinatiecentrum voor noodhulpdiensten die 24/7 bereikbaar is. Zij nemen contact op met hulpdiensten of anderen om de hulpverlening te coördineren3. De Garmin IERCC houdt contact met de betreffende persoon door middel van bi-directionele berichtgeving op het horloge totdat de noodsituatie is opgelost.

Met behulp van LiveTrack kunnen familie en vrienden de atleet tijdens het hardlopen of fietsen realtime volgen en zelfs het volledige vooraf geplande parcours zien. Tijdens een wedstrijd kunnen deelnemers tempo- en kilometerupdates naar dierbaren sturen en motiverende audio4 en sms-berichten van toeschouwers ontvangen. Een abonnement is vereist om de LTE-verbonden functies te gebruiken. Klik hier voor meer informatie.

Zonder LTE abonnement, dus gewoon via een koppeling met de smartwatch, zijn LiveTrack, Ongevallendetectie en de Assistentie-functie uiteraard ook te gebruiken. De functie waarbij ook contact kan worden gelegd met het Garmin IERCC coördinatiecentrum is enkel beschikbaar met een geactiveerd LTE abonnement.

Training en prestatie

De Forerunner 945 LTE is uitgerust met belangrijke trainingsgegevens en prestatiemonitoringstools om atleten te helpen om beter, sneller en efficiënter te worden.

 • Dagelijks voorgestelde workouts/trainingen bieden atleten suggesties voor hardlopen en fietsen op basis van de huidige trainingsbelasting en trainingsstatus.
 • Synchroniseer trainingsplannen voor binnen en buiten vanaf Garmin Connect™ en platformen van derden, of train voor een 5 km, 10 km of halve marathon met behulp van de trainingsplannen. die Garmin Coach biedt.
 • Schakel gemakkelijk tussen workouts met tientallen ingebouwde sport-apps, waaronder fietsen, zwemmen in het zwembad en zwemmen in open water, hardlopen, track run, cardio en meer.
 • PacePro™ begeleidt je, zodat je tijdens de training het juiste tempo blijft aanhouden.
 • Bereid je voor op een wedstrijd of trainingsperiode met prestatiestatistieken van Firstbeat Analytics™ zoals VO2 max, trainingsbelasting, trainingsstatus, prestatieconditie, trainingseffect en meer.
 • Tijdens intervaltraining houdt een nieuwe gegevenspagina automatisch de snelle en langzame tijd van een atleet bij.
 • Houd hardloopdynamica5 en fietsdynamica6 bij om toe te werken naar een efficiëntere hardloopsessie of rit.

Kaarten en routes

Of je nu door de straten van de stad rent of over dichtbegroeide paden rijdt, de Forerunner 945 LTE heeft ingebouwde kaarten in kleur om je op koers te houden.

 • Plan en download routes met de Course Creator in Garmin Connect die Trendline™ Popularity Routing gebruikt om de beste lokale wegen te ontdekken, of maak zelf routes op Strava en Komoot die naadloos met het horloge kunnen worden gesynchroniseerd.
 • Gebruik ClimbPro op gedownloade routes om real-time informatie te zien over huidige en komende beklimmingen, inclusief hellingshoek, afstand en hoogteverschil.
 • Volg een route met stapsgewijze aanwijzingen en weet van tevoren wanneer de volgende afslag eraan komt.
 • Voer een afstand in om te lopen of te fietsen en ontvang voorgestelde routes die je terugbrengen naar het startpunt.

Gezondheid en welzijn

Zelfs na een training biedt de Forerunner 945 LTE aanvullende informatie over je gezondheid en welzijn.

 • Controleer het zuurstofsaturatieniveau in je bloed en krijg een duidelijker beeld van de verandering van je slaap en lichaamsreactie wanneer je op hoogte traint met de Pulse Ox7 sensor op de pols.
 • De Body Battery™ energiemonitoring toont het huidige energieniveau dat je verder kan helpen om de beste momenten voor training en rust te bepalen.
 • Bekijk, rechtstreeks op het horloge, hoe je afgelopen nacht hebt geslapen middels de Slaapscore en krijg een beter beeld van het effect van de slaapkwaliteit op het lichaam en het herstel na trainingen.
 • Speciaal voor vrouwen: monitor de menstruatie en zwangerschap waarbij je symptomen kunt registreren, informatie over voeding en oefeningen ontvangt, en meer.

Altijd verbonden

De Forerunner 945 LTE is ontworpen om de hele dag te dragen en bevat een breed scale aan functies.

 • Sla tot 1.000 nummers direct op het horloge op en synchroniseer afspeellijsten via Wi-Fi® van geselecteerde muziekstreamingservices zoals Amazon Music, Deezer en Spotify8.
 • Gemakkelijk contactloos betalen met je smartwatch met Garmin Pay9 .
 • Ontvang smartphone meldingen van inkomende oproepen, sms-berichten, updates op sociale media en waarschuwingen direct op het horloge, wanneer deze is gekoppeld met een compatibele smartphone (Android en iOS).
 • Koppel een Tacx® indoortrainer via ANT+® technologie voor route-simulatie, automatische weerstandsveranderingen en trainingsaanwijzingen tijdens routes of workouts.
 • Download wijzerplaten, voeg gegevensvelden toe en download apps en widgets uit de Connect IQ ™ Store (indien gekoppeld met een compatibele smartphone).
 • Na een training worden activiteiten automatisch geüpload naar Garmin Connect, de gratis online fitnesscommunity waar sporters met elkaar in verbinding staan, gegevens kunnen delen en met elkaar de competitie aan kunnen gaan.

De Forerunner 945 LTE heeft een batterijduur tot 2 weken in smartwatch-modus en tot 7 uur in GPS-modus in combinatie met muziek en LTE LiveTrack.

Prijzen en beschikbaarheid

De Forerunner 945 LTE zal deze zomer beschikbaar zijn in een witte of zwarte uitvoering en heeft een adviesprijs van €649,99 en €799,99 voor de bundel met een extra polsband, HRM-Pro en HRM-Swim.

Het LTE-abonnement is €6,99 per maand. Een jaarabonnement kost €69,99.


1 Om LTE-functies te gebruiken, is een actief abonnement en connectiviteit met een Categorie M1 LTE-netwerk vereist. Zie Categorie M1 LTE-dekkingsgebied.

2 Zie vereisten en beperkingen voor veiligheids- en trackingfuncties.

3 Assistance Plus is niet beschikbaar in alle landen waar LTE-netwerkconnectiviteit van categorie M1 beschikbaar is; zie het dekkingsgebied van Assistance Plus. Zie andere vereisten en beperkingen voor veiligheids- en trackingfuncties.

4 Bij gebruik met een koptelefoon gekoppeld aan de Forerunner 945 LTE; koptelefoon niet inbegrepen.

5 Bij gebruik met Running Dynamics Pod of HRM-Pro™ hartslagband (apart verkrijgbaar).

Bij gebruik met een compatibele Garmin vermogensmeter (apart verkrijgbaar).

7 Dit is geen medisch apparaat en is niet bedoeld voor gebruik bij de diagnose of constatering van een medische aandoening; zie Garmin.com/ataccuracy. Pulse Ox is niet in alle landen verkrijgbaar.

8 Mogelijk is een premium-abonnement bij een externe muziekserviceprovider vereist.

9 Bekijk het huidige ondersteunde land, betalingsnetwerk en bankgegevens.

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!