Garmin introduceert de nieuwe Forerunner 55, speciaal voor beginnend hardloper

door 5 jun, 2021Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Afgelopen week kondigde Garmin de Forerunner 945 LTE aan, maar de Forerunner 55 kwam ook afgelopen week op de markt. De Garmin FOrerunner 55 is een gebruiksvriendelijke GPS smartwatch ontworpen voor lopers van alle niveaus, maar vooral diegenen die recent gestart zijn met hardlopen. Met dit hardloophorloge houd je statistieken bij en kun je je gestelde doelen bereiken. Met een simpele druk op de knop kunnen gebruikers starten met hardlopen of wandelen en hun tijd, afstand, snelheid, tempo en hartslaggegevens direct vanaf hun pols bijhouden. De Forerunner 55 biedt daarnaast ook gedetailleerde loopgegevens, dagelijkse workoutsuggesties, extra ingebouwde sport-apps en meer. Garmin introduceert de Forerunner 55 op Global Running Day, de dag waarop de hardloopsport centraal staat en die (beginnende) lopers aanmoedigt om de uitdaging aan te gaan en hardlopen tot een ware passie te maken.

“We weten dat er hardlopers zijn van alle niveaus die de voorkeur geven aan een eenvoudig hardloophorloge”, zegt René Dijk, Head of Marketing en Productmanagement. “Met dat in gedachten geeft de Forerunner 55 informatieve en gemakkelijk afleesbare gegevens op een manier die je kan helpen je hardloopdoelen te bereiken, terwijl je ook wordt aangemoedigd om een gezonde levensstijl aan te houden.”

De Forerunner 55 helpt hardlopers van alle niveaus hun fitnessdoelen te bereiken:

 • De ingebouwde GPS houdt bij hoe ver, hoe snel en waar je loopt
 • De hartslagmeting op de pols werkt dag en nacht
 • Activity tracking houdt het aantal stappen, gelopen afstand, verbrande calorieën, slaap en meer1 bij
 • De dagelijks voorgestelde hardloop-workouts zijn afgestemd op de trainingsgeschiedenis, het fitnessniveau en de hersteltijd van de loper
 • Wil je voor die eerste 5K, 10K of halve marathon gaan? Garmin Coach biedt begeleiding van deskundige coaches en gratis trainingsplannen aangepast op basis van de doelen van de loper. En dit alles op het display van je horloge.
 • Dankzij de veiligheidsfuncties kunnen hardlopers gemakkelijk een bericht met hun locatie naar familie en vrienden sturen

Geavanceerde hardloopfuncties

De Forerunner 55 biedt hardlopers de hulpmiddelen om hun training naar een hoger niveau te tillen:

 • PacePro biedt begeleiding om lopers te helpen hun inspanningen af te stemmen op een geselecteerd route of gekozen afstand.
 • Met de functie ‘inschatten van de finishtijd’ kunnen hardlopers een afstand selecteren en hun geschatte finishtijd direct op de pols bekijken.
 • Cadanswaarschuwingen laten hardlopers weten wanneer ze buiten hun doelgerichte cadansbereik zijn gegaan, zodat ze hun hardloopvorm kunnen verbeteren
 • Voor degenen die hun trainingsroutine willen veranderen, beschikt de Forerunner 55 over verschillende ingebouwde activiteitenprofielen, waaronder track-run of virtueel hardlopen, indoor zwemmen, Pilates, HIIT en meer
 • Na een workout laat de ingebouwde hersteltijd je weten hoe lang je moet rusten voor de volgende grote inspanning

Gezondheid en welzijn

De Forerunner 55 is voorzien van een breed scala aan gezondheids- en welzijnsfuncties van Garmin Firstbeat Analytics™ en kan 24/7 worden gedragen. Zo kun je je stress bijhouden en meldingen instellen om korte ademhalingsoefeningen te doen. Gebruik de Body Battery™ energiemonitor om je  energieniveau bij te houden om zo een goede balans te vinden tussen rust, herstel en inspanning. Daarnaast krijg je meer inzicht in wanneer en hoe intensiteitsminuten gedurende de dag zijn verdiend. Bovendien kunnen vrouwen hun menstruatiecyclus en zwangerschap volgen en symptomen bijhouden, informatie over lichaamsbeweging en voeding ontvangen en nog veel meer via de Garmin Connect™ app.

Altijd bereikbaar

De Forerunner 55 bevat verschillende functies2 die ervoor zorgen dat je altijd verbonden bent. Ontvang smartphone meldingen zoals tekstberichten, updates van social media, e-mails en meer rechtstreeks op je pols. Dankzij de ingebouwde assistentie en incidentdetectie3 kun je in noodgevallen handmatig of automatisch een bericht met de realtime-locatie naar contactpersonen sturen.

Alle activiteiten worden door de Forerunner 55 automatisch naar Garmin Connect verstuurd. Handig! Daarnaast kun je deze smartwatch aanpassen zoals jij dit prettig vindt met aangepaste wijzerplaten, gegevensvelden en apps. Deze kun je downloaden uit de Connect IQ™ Store .

Welke mobiele telefoon je ook hebt, Forerunner 55 kan, net als de andere smartwatches van Garmin, worden gekoppeld met zowel Android als Apple® smartphones.

Beschikbaarheid & prijs

Lekker hardlopen is nu wel heel eenvoudig! Bovendien kun je meerdere hardloopsessies en workouts achter elkaar doen dankzij de lange batterijduur. De batterij gaat tot 2 weken mee in smartwatchmodus en tot 20 uur in GPS-modus.

De Forerunner 55 kan je kopen bij Bol.com of Coolblue.nl, je kan kiezen in de volgende kleuren: zwart, wit, aqua of Monterra Grey en heeft een adviesprijs van €199,99.

Tags: Garmin

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!