Letesenbet Gidey verbreekt twee dagen oud wereldrecord 10.000 meter

door 8 jun, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Foto: Global Sports Communication

Letesenbet Gidey heeft vandaag tijdens de Ethiopian Trials in het FBK Stadion in Hengelo het twee dagen oude wereldrecord van Sifan Hassan verbeterd. Geholpen door gangmaker Jackline Rotich liep Gidey een fantastische race door de 25 ronden af te leggen in een tijd van 29:01,03.

Ze liep onder perfecte omstandigheden in het FBK Stadion en werd geholpen door de Wavelight Technology in de tweede helft van de race. “Wat een bijzondere avond, ik ben zo trots dat ik na het wereldrecord op de 5000 meter nu ook de wereldrecordhouder op de 10.000 meter ben. In dit Olympisch jaar is het de perfecte voorbereiding.” Zei Gidey na afloop van de race.

Gidey liep in oktober in Valencia ook al het wereldrecord op de 5000 meter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!