Letesenbet Gidey verbreekt twee dagen oud wereldrecord 10.000 meter

door 8 jun, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Foto: Global Sports Communication

Letesenbet Gidey heeft vandaag tijdens de Ethiopian Trials in het FBK Stadion in Hengelo het twee dagen oude wereldrecord van Sifan Hassan verbeterd. Geholpen door gangmaker Jackline Rotich liep Gidey een fantastische race door de 25 ronden af te leggen in een tijd van 29:01,03.

Ze liep onder perfecte omstandigheden in het FBK Stadion en werd geholpen door de Wavelight Technology in de tweede helft van de race. “Wat een bijzondere avond, ik ben zo trots dat ik na het wereldrecord op de 5000 meter nu ook de wereldrecordhouder op de 10.000 meter ben. In dit Olympisch jaar is het de perfecte voorbereiding.” Zei Gidey na afloop van de race.

Gidey liep in oktober in Valencia ook al het wereldrecord op de 5000 meter.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest