Strijd Nederlands kampioenschap 10 kilometer kan losbarsten in Hem

door 10 jun, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Le Champion ontvangt op zondagochtend 29 augustus Nederlands snelste lopers in Hem voor het Nederlands kampioenschap 10 kilometer 2021. De sportorganisatie gaat een samenwerking aan met de Hemmeromloop, die in de middag plaatsvindt. Er is een snel en aantrekkelijk parcours uitgezet rondom Hem en Venhuizen, waarbij de lopers ook over de Westfriese Omringdijk lopen langs het Markermeer. Organisator Le Champion is verheugd om opnieuw het NK 10 km te mogen organiseren, na de afgelopen zes edities tijdens de Groet uit Schoorl Run. Inschrijven voor het NK 10 km is mogelijk via www.lechampion.nl, alleen deelnemers met een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie kunnen deelnemen aan het NK.

Met smart wacht de Nederlandse top in de wegatletiek op een hardloopwedstrijd. De strijd zal dan ook losbarsten met een zeer aantrekkelijk deelnemersveld op zondag 29 augustus. Wie worden de opvolgers van Michel Butter en Susan Krumins? Nadat zij de nationale titels binnensleepten op 10 februari 2019 tijdens de Groet uit Schoorl Run, ook georganiseerd door Le Champion. In 2020 moest het NK 10 km helaas verstek laten door een storm. Afgelopen jaar kon het kampioenschap eveneens niet plaatsvinden in Schoorl vanwege de pandemie. Nu 2,5 jaar later is West-Friesland het decor voor Hollandse glorie. Op een andere locatie, maar met dezelfde organisatie, waarbij ook de Atletiekunie en de Provincie Noord-Holland betrokken zijn.  

In het voorlopige programma zal het startschot om 9.30 uur klinken. Er starten diverse junioren, senioren en masters voor een strijd over 10 kilometer door het West-Friese landschap. Na de start in Venhuizen ter hoogte van der Hemmerbuurt, gaat het parcours via Hem een Oosterleek richting de Westfriese Omringdijk terug naar Venhuizen. Hier lopen de lopers nog een laatste ronde voordat zij finishen. Het parcours is uitermate geschikt voor snelle tijden: het is vlak, verhard en heeft weinig bochten. 

In de middag is voor de recreanten en kinderen de 34e Hemmeromloop, georganiseerd door Stichting Hemmer Organiserend Comité. Er is een recreatieloop van 5 en 10 kilometer en een kids run. Zo kunnen kinderen in de ochtend hun helden aanmoedigen en in de middag zelf in actie komen.

Inschrijven

De inschrijving voor het NK 10 km is geopend via www.lechampion.nl/nk10km. Dit is mogelijk t/m maandag 16 augustus. Hardlopers dienen hiervoor in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!