Zevenheuvelenloop opent inschrijving

door 15 jun, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

De inschrijving voor de 37e Zevenheuvelenloop is geopend. De 7 kilometer vindt plaats tijdens de Zevenheuvelennacht op zaterdag 20 november en de 15 kilometer wordt gelopen op zondag 21 november. De Stichting Zevenheuvelenloop gaat ervan uit dat het evenement op de gebruikelijke wijze kan plaatsvinden.

Hardloopfeest bij 37e editie

Voor 2021 staat de 37e editie van de NN Zevenheuvelenloop op de rol. Voor het eerst in het bestaan van de Nijmeegse loopwedstrijd vond in 2020 geen editie plaats vanwege het coronavirus. Inhalen van het evenement bleek in het voorjaar niet realistisch. De 37e editie staat gepland zonder aanpassingen: het weekend start op zaterdag met de Mini Zevenheuvelenloop, gevolgd door de NN Zevenheuvelennacht om 19:00 uur. Op zondag start de mooiste hardloopwedstrijd van Nederland om 13:00 uur. Mocht het nodig zijn, dan ligt een draaiboek klaar voor een eventuele 1,5 meter-editie.

Alexander Vandevelde: “Op basis van het heropeningsplan hebben we met de betreffende diensten gesproken en blijkt een NN Zevenheuvelenloop op traditionele wijze reëel. We zijn er als team aan toe om weer een evenement voor hardlopend Nederland neer te zetten en we horen ook dat lopers toe zijn aan een uitdaging en weer een prestatie willen neerzetten. We hebben ons het afgelopen jaar ingezet om mensen in beweging te houden met gratis trainingsschema’s, webinars, de 5 kilometer Seven Hills Testrun in het Goffertpark en de Lente Loopchallenge. In november bouwen we eindelijk weer een mooi hardloopfeest.”

Maximaal 32.000 lopers

Er zijn 7.000 plaatsen beschikbaar voor nachtlopers en 25.000 voor Zevenheuvelenlopers. Als het evenement onverhoopt toch niet doorgaat, bekijkt de Stichting Zevenheuvelenloop welke kosten zijn gemaakt en ontvangen inschrijvers een deel van het inschrijfgeld terug. Maximaal 50% van de kosten wordt in rekening gebracht. De inschrijving voor de Centralpoint bedrijvenloop opent in een later stadium.

Inschrijven kan via www.nnzevenheuvelenloop.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en...

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest