Inschrijving Mini Dam tot Damloop geopend

door 18 jun, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
MIni Dam tot Damloop

De inschrijving voor de Mini Dam tot Damlopen, een van de onderdelen bij de Dam tot Damloop, is geopend. Sportorganisatie Le Champion organiseert dit jaar op zondag 19 september de Mini Dam tot Damloop in Zaandam en de Molenwijk, waar normaal gesproken duizenden kinderen, in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar, aan meedoen.

Het hardloopfeest begint met een swingende warming-up in de startvakken. Na het startschot volgt een parcours van 0,6, 1,2 of 2,2 km vanaf de Burcht, door het centrum van Zaandam. De jonge deelnemers finishen, zoals de échte Dam tot Damloop, op de Peperstraat. Elke hardloper ontvangt een welverdiende medaille bij de finish. In Zaandam vindt er na afloop een groot kinderfeest plaats op de Burcht. Er kan gezellig gedanst worden op beats van de DJ, in een van de vele attracties gestapt worden en het laatste beetje energie kan verbruikt worden op een van de springkussens. Een feest waar ieder kind bij moet zijn!

De afdeling Sport van het Stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert in samenwerking met Le Champion de Mini Dam tot Damloop Molenwijk voor de scholen uit de omgeving. Uiteraard wordt er ook in de Molenwijk gestart met een swingende warming-up, waarna het startschot klinkt voor de afstanden van 1,0 en 1,8 km. De finish is in het Molenwijkpark, waar de kinderen een welverdiende medaille en flesje water krijgen. Ook hier wordt na afloop een kinderfeest georganiseerd.

Over de Dam tot Damloop

Op zondag 19 september vindt de 36e editie van de Dam tot Damloop plaats. Traditioneel starten de 46.000 deelnemers vanaf de Prins Hendrikkade, vlakbij het Centraal Station in Amsterdam. Direct daarna volgt de indrukwekkende passage door de IJtunnel. Vervolgens worden de lopers tijdens de kilometers door Amsterdam-Noord aangemoedigd door de vele supporters en meer dan vijftig opzwepende bandjes en acts. Het hoogtepunt wordt bereikt in Zaandam, waar duizenden toeschouwers samenstromen op de Zuiddijk, de Zaandamse Dam en uiteraard bij de finish op de Peperstraat. Jaarlijks is de Dam tot Damloop een van de bekendste hardloopevenementen van Nederland. Dit wil je als hardloper meegemaakt hebben.

Inschrijven

Kinderen tussen de 4 en 13 jaar kunnen zich vanaf nu inschrijven voor een van de Mini Dam tot Damlopen. De online inschrijving is geopend t/m maandag 6 september. Na-inschrijven is niet mogelijk bij dit evenement. Inschrijven mogelijk via: https://www.damloop.nl/ 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

De Zugspitz Arena is een paradijs voor trailrunners

Fanatieke trailrunners kunnen hun hart ophalen in de Tiroler Zugspitz Arena. De populariteit van de sport zorgt ervoor dat er steeds meer trails uitgepijld worden in het gebied. Ze zijn erg afwisselend en lopen over steile rotspaden, Alpenweides en...

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest