Sportieve partnership Sportaal en Stichting Marathon Enschede

door 19 jun, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Sportbedrijf Sportaal heeft zich middels een sportief partnership verbonden aan Stichting Marathon Enschede. Het is de bedoeling dat beide organisaties meer gaan profiteren van de bestaande samenwerking. Zo staat kennis uitwisselen voorop in de samenwerking. Het eerste gezamenlijke evenement is de UrbanCityRun053 op zondag 19 september.

In 2018 is Sportaal begonnen met de organisatie van de UrbanCityRun053, een hardloopevenement met een grote funfactor, geen tijdwaarneming, geen eerste plek, maar op een andere manier de stad Enschede verkennen, lopend of hardlopend door het centrum maar ook door winkels en gebouwen of door paadjes die veel Enschedeers nog niet kenden. De organisatie van de run werd de afgelopen twee edities met veel plezier en enthousiasme door de medewerkers van Sportaal georganiseerd. De zichtbaarheid van Sportaal werd letterlijk vergroot met deze funloop door de lange sliert van lopers in een Sportaal-shirt!

“Sportaal heeft haar plek in de sport veroverd en wil nu graag vooral samen met partners de stad verleiden om in beweging te komen, samen sportief scoren. Dat betekent dat we met Stichting Marathon Enschede hebben gekeken hoe we meer met elkaar en voor elkaar kunnen betekenen. Voor nu gaat het om de organisatie van de UrbanCityRun053, maar Sportaal wil ook graag aansluiten bij andere activiteiten van Stichting Marathon Enschede.” Aldus Martijn Hegeman, manager Sport en Bewegen, Sportaal.

Sandra Melief, directeur Stichting Enschede Marathon:” We wilden nog graag een recreatieve, funloop in ons aanbod hebben. Naast de support die we jarenlang bij onze KidsRUN’s van Sportaal ontvangen waren we ook al een tijdje met Sportaal in gesprek om te onderzoeken waar we onze samenwerking logischerwijs nog verder konden versterken. De UrbanCityRun053 past daar perfect in! Na deze run bekijken we hoe we de samenwerking verder kunnen uitrollen bij onze andere activiteiten.”

De eerste stap in het sportieve partnership is gezet. Vorig jaar kon de Urban City Run niet doorgaan vanwege corona maar dit jaar is de start op zondag 19 september. Binnenkort volgt meer informatie over inschrijven, houd hiervoor www.urbancityrun053.nl en social media in de gaten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman schittert in winderige CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman schittert in winderige CPC Loop Den Haag

De 47ste NN CPC Loop Den Haag is gewonnen door de Keniaan Brian Kiptoo (1.00.53), maar de opmerkelijkste prestatie leverde Nienke Brinkman. Ze triomfeerde bij de vrouwen en liep ondanks de lastige wind de halve marathon in een persoonlijk record...

Pin It on Pinterest