Eliud Kipchoge: The Last Milestone Officiele Trailer (INEOS 1:59 Challenge-documentaire)

door 25 jun, 2021Hardloopnieuws, Video's0 Reacties

Volgende maand komt de documentaire The Last Milestone uit. Deze gaat over NN Running Team-superster Eliud Kipchoge die geschiedenis schreef door als eerste man een marathon onder de twee uur te lopen. The Last Milestone zal de volledige reis in kaart brengen die de Keniaanse atleet heeft afgelegd. Van zijn NN Running Team-trainingskamp in Kaptagat tot zijn adembenemende prestatie op de INEOS 1:59 Challenge in Wenen – terwijl hij zijn motto waarmaakte: “Geen mens is beperkt”.

Eliud Kipchoge: “Ik ben ongelooflijk trots om de trailer van mijn film Kipchoge: The Last Milestone met jullie te delen. De film vertelt een intiem verhaal over mijn droom om de Marathon in minder dan twee uur hard te lopen en laat iedereen zien die heeft geholpen om het te realiseren. Samen durfden we te dromen, het onmogelijke te proberen. Ik hoop dat die dag in oktober 2019 de wereld heeft geïnspireerd en ik hoop dat deze film een erfenis zal zijn en hardlopers van alle leeftijden nog vele jaren zal inspireren. Bedankt dat je deel uitmaakt van deze reis.”

De inspirerende documentaire, die uitvoerend werd geproduceerd door Academy Award-genomineerde Ridley Scott en geregisseerd door Jake Scott, zal op 23 augustus digitaal worden uitgebracht.

Eliuds inspirerende zoektocht naar het schijnbaar onmogelijke, dat in 2019 werkelijkheid werd in de straten van Wenen, wordt op spannende wijze vastgelegd in de adembenemende documentaire. Een moment dat een hoogtepunt blijft in de geschiedenis van het NN Running Team.

Global Sports Communication heeft deelgenomen aan de INEOS 1.59 Challenge om Eliud te begeleiden op weg naar zijn uitzonderlijke prestatie. Valentijn Trouw, manager van Kipchoge: “Door de magische barrière van twee uur in de INEOS 1:59 Challenge te doorbreken, liet Eliud Kipchoge zien welke grote kracht ligt in pure wilskracht en toewijding. Eliud brak een grote barrière in de sport en gaf daarmee hoop en inspiratie. Anderen doen misschien hetzelfde in muziek of politiek of zaken of op een ander gebied dat hen na aan het hart ligt”.

Een van de doelen van dit project was om de wereld te laten zien dat “No Human Is Limited” is en om mensen over de hele wereld te inspireren. Het doel was om het groter te maken dan atletiek en groter dan sport. Marleen Vink-Rennings, Marketing Manager bij Global Sports Communication en onderdeel van de engagement-stuurgroep van de 1:59 Challenge: “Het INEOS-project, voor ons allemaal hier bij Global Sports Communication, was een enorme onderneming. Door samen te werken met een aantal ongelooflijke organisaties en getalenteerde mensen van over de hele wereld, waren we in staat om de geschiedenis vorm te geven en deze geweldige prestatie naar de wereld te brengen.

The Last Milestone is een prachtige film, verteld door de ogen van Eliud en zijn naasten. We denken dat het een erfenis zal zijn om mensen van alle leeftijden en achtergronden te inspireren, om te dienen als een herinnering aan het prachtige verhaal dat zich in de loop van maanden en vervolgens iets minder dan twee magische uren in oktober 2019 ontvouwde. We zijn er trots op Eliud te hebben geholpen zijn droom te verwezenlijken en de dromen van anderen te inspireren.“

(persbericht)

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest