Crossen door het hart van Nijmegen bij Stevens Stadscross

door 1 jul, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

De Stichting Zevenheuvelenloop organiseert op zaterdag 25 september een evenement: de Stevens Stadscross. Normaal vindt de Stevens Stadscross plaats in het Stevensloopweekend in maart, maar gezien het vooruitzicht dat evenementen weer op de gebruikelijke wijze georganiseerd mogen worden, is besloten om een Stevens Stadscross in september op de kalender te zetten. De Stevens Stadscross is de aftrap van het nieuwe hardloopseizoen met de NN Zevenheuvelennacht en NN Zevenheuvelenloop als hoogtepunt op zaterdag 20 en zondag 21 november.

Spectaculaire cross door de Nijmeegse binnenstad

De Stevens Stadscross is een bijzondere loop dwars door de binnenstad van Nijmegen. De deelnemers starten om 20:30 uur vanaf de Stikke Hezelstraat en lopen door de Stevenskerk en de torens in het Kronenburgerpark. Ook passages door Brouwerij De Hemel en de ondergrondse gangen van Museum voor natuur en cultuurhistorie De Bastei maken deel uit van de uitdagende route. Onderweg wachten nog meer verrassingen en aan de finish staat een DJ. Dat lopers moe en voldaan finishen op de Grote Markt, lijkt met de vele hoogtemeters in het parcours een zekerheid.

Alexander Vandevelde: “Toen we hoorden dat evenementen weer zonder restricties plaats mogen vinden, konden we het niet laten om een evenement in te plannen na de zomervakantie. Met de Stevens Stadscross willen we na bijna twee jaar zonder evenementen mensen weer laten genieten van een hardloopfeest. En zo draaien onze deelnemers zich alvast warm voor het Zevenheuvelenweekend in november.”

Limiet van 2000 deelnemers

Inschrijven voor de Stevens Stadscross kan via www.stevensstadscross.nl. Er kunnen maximaal 2.000 deelnemers meedoen aan de cross door de Nijmeegse binnenstad. In 2019 vond de eerste Stevens Stadscross plaats met ruim 1.500 deelnemers. Voor de editie van maart 2020 schreven bijna 3.000 lopers in, maar vanwege de coronapandemie ging dit evenement niet door.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest