Vierde editie Urban Trail Utrecht op 5 september

door 2 jul, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Op zondag 5 september 2021 gaat de Urban Trail Utrecht weer van start. De vierde editie biedt deelnemers een uniek parcours, dat hen door tal van markante en iconische gebouwen in Utrecht leidt. Sportievelingen kunnen kiezen uit een parcours van 5 of 10 km. De inschrijving is vanaf vandaag geopend.

De KLM Urban Trail Utrecht biedt deelnemers een uniek parcours door bijzondere locaties in de Utrechtse binnenstad: “Ook dit jaar combineren we de leukste locaties van voorgaande edities met verrassende nieuwkomers. Zo gaat het parcours door de nieuwe locatie van Bibliotheek Neude Utrecht en de moderne Kinepolis Jaarbeurs bioscoop. Geleidelijk aan zullen we alle locaties en het volledige parcours bekendmaken”, aldus organisator Sigrid van der Toorn.

Hoopvol gestemd

De editie van 2020 kon door COVID-19 geen doorgang vinden, maar voor de editie in 2021 is de organisatie hoopvol gestemd: ”Nu het kabinet een nieuw perspectief heeft aangegeven, rekenen wij erop dat ons evenement in het najaar veilig kan verlopen”, zegt van der Toorn. ”Er komen steeds meer vaccins beschikbaar en ook de testmogelijkheden worden uitgebreid. Dat zijn, afgezien van alle onzekerheden, gunstige factoren bij de bestrijding van COVID-19. Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en zullen alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico’s te vermijden.” Mocht de KLM Urban Trail Utrecht onverhoopt vanwege COVID-19 niet kunnen plaatsvinden op zondag 5 september 2021, dan blijft de inschrijving geldig voor de eerstvolgende editie.

Twee afstanden en startwave keuze

Deelnemers krijgen ook deze editie de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5 km of 10 km. Op deze manier kan iedereen genieten van de KLM Urban Trail Utrecht. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finishlocatie in het Moreelsepark. Om spreiding te waarborgen kunnen deelnemers vooraf een starttijd kiezen. Na hun inspanning worden ze beloond met een ontbijt en een unieke medaille.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf vandaag via klmurbantrailutrecht.nl. De reeds ingeschreven deelnemers voor de editie in 2020 zijn al in het bezit van een startbewijs, hierdoor zijn er maar een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar.

Kalender 2021

De KLM Urban Trail Series wordt in 2021 georganiseerd in Utrecht, Leeuwarden, Groningen, Amsterdam, Haarlem, Arnhem en Eindhoven. In 2022 organiseren we weer een volledige serie met 12 runs. Elke KLM Urban Trail laat hardlopers gedurende 5 of 10 kilometer kennismaken met de vaak verborgen bezienswaardigheden van een stad. Deelnemers lopen over pleinen en bruggen, door kerken en theaters en langs tal van andere unieke locaties.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest