Derde editie Urban Trail Leeuwarden op 12 september

door 3 jul, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Urban Trail Leeuwarden

Op zondag 12 september 2021 gaat de Urban Trail Leeuwarden weer van start. De derde editie biedt deelnemers een uniek parcours, dat hen door tal van markante en iconische gebouwen in Leeuwarden leidt. Sportievelingen kunnen kiezen uit een parcours van 5 of 10 km. De inschrijving is vanaf vandaag geopend.

De KLM Urban Trail Leeuwarden biedt deelnemers een uniek parcours door bijzondere locaties in de binnenstad van Leeuwarden: “Ook dit jaar combineren we de leukste locaties van voorgaande edities met verrassende nieuwkomers. Zo gaat het parcours door het voormalige huis van bewaring de Blokhuispoort en het stadhuis van Leeuwarden. Geleidelijk aan zullen we alle locaties en het volledige parcours bekendmaken”, aldus organisator Johan Meijer.

Hoopvol gestemd

De editie van 2020 kon door COVID-19 geen doorgang vinden, maar voor de editie in 2021 is de organisatie hoopvol gestemd: ”Nu het kabinet een nieuw perspectief heeft aangegeven, rekenen wij erop dat ons evenement in het najaar veilig kan verlopen”, zegt Meijer. ”Er komen steeds meer vaccins beschikbaar en ook de testmogelijkheden worden uitgebreid. Dat zijn, afgezien van alle onzekerheden, gunstige factoren bij de bestrijding van COVID-19. Wij volgen de ontwikkelingen nauwgezet en zullen alle noodzakelijke maatregelen nemen om risico’s te vermijden.” Mocht de KLM Urban Trail Leeuwarden onverhoopt vanwege COVID-19 niet kunnen plaatsvinden op zondag 12 september 2021, dan blijft de inschrijving geldig voor de eerstvolgende editie.

Twee afstanden en startwave keuze

Deelnemers krijgen ook deze editie de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5 km of 10 km. Op deze manier kan iedereen genieten van de KLM Urban Trail Leeuwarden. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finishlocatie in het Oldehoofsterkerkhof. Om spreiding te waarborgen kunnen deelnemers vooraf een starttijd kiezen. Na hun inspanning worden ze beloond met een ontbijt en een unieke medaille.

Inschrijven

Inschrijven kan vanaf vandaag via klmurbantrailLeeuwarden.nl. De reeds ingeschreven deelnemers voor de editie in 2020 zijn al in het bezit van een startbewijs, hierdoor zijn er maar een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!