37ste Marathon Eindhoven begint met Renewi Plogging Run

door 5 jul, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Marathon Eindhoven Renewi Plogging Run

Het weekeinde van de 37ste Marathon Eindhoven powered by ASML gaat op zaterdag 9 oktober van start met de Renewi Plogging Run. Een dag voor de race over de klassieke afstand zal het marathonparcours joggend worden ontdaan van zwerfafval.

Sinds 2017 geeft het in Eindhoven gevestigde Renewi – het grootste waste –to – product bedrijf in Nederland en België aandacht aan het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van gebruikte materialen.

Marathon Eindhoven Renewi Plogging Run

Gewapend met handschoenen, grijpers, prikstokken en vuilniszakken gaan lopers op pad om in ontspannen tempo en gemoedelijke sfeer het parcours te ontdoen van afval. In 2019 haalden zo’n 75 deelnemers maar liefst 213 kilo afval op, variërend van achteloos weggesmeten lege blikjes, flesjes, pizzadozen, papier, plastic, glas et cetera.

De Renewi Plogging Run is na dat succes niet meer weg te denken uit het programma van het marathonweekeinde. Het initiatief benadrukt de wens van de Marathon Eindhoven om steeds meer te verduurzamen en een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het milieu. “Duurzaamheid is naast sportiviteit een belangrijke kernwaarde van de sport”, aldus Marc Lensen, hoofd Marketing. “Het is een gezellige én sportieve manier om de stad nog schoner te maken”.

In tien groepen zullen op zaterdag 9 oktober lopers elk een afstand van circa 4 kilometer voor hun rekening nemen. De Renewi Plogging Run begint om 10 uur. Iedereen kan zich gratis aanmelden.
Plogging is een samenvoeging van de woorden ‘plocka’ (Zweeds voor pakken) en ‘jogging’. Het concept om al lopend links en rechts afval op te ruimen, komt oorspronkelijk uit het noorden van Europa.

De Marathon Eindhoven powered by ASML is het grootste sportieve tweedaagse evenement van de provincie Noord-Brabant. In 2019 telde het loopfestijn in totaal 23.500 inschrijvingen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!