Susan Krumins en Mike Foppen aan de start Nederlands kampioenschap 10 km

door 23 jul, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Susan Krumins

Op de vooravond van de Olympische Spelen in Tokyo, kondigde Sportorganisatie Le Champion twee absolute Nederlandse topatleten aan voor het Nederlands kampioenschap 10 km op de weg in Hem. Susan Krumins (35) en Mike Foppen (24) komen na hun Olympisch avontuur terug naar Nederland om op zondag 29 augustus in het Westfriese Hem te strijden voor de Nederlandse titel.

Tijdens de laatste editie van de Groet uit Schoorl Run in 2019 werd Krumins met overmacht Nederlands kampioen op de 10 km. Dit deed Krumins in een persoonlijk record van 31.11 minuten. Op zaterdag 7 augustus strijdt Krumins in Tokyo mee om de ereplaatsen op de 10.000 meter. Momenteel heeft deze topatleet de 7e plek op de wereldranglijst. Tijdens het Nederlands kampioenschap in Hem op zondag 29 augustus zal Krumins haar Nederlandse titel proberen te verdedigen. Prolongatie van haar titel zou betekenen dat Krumins zich voor de derde keer in haar carrière Nederlands kampioen 10 km op de weg mag noemen.

Bij de mannen staat Mike Foppen aan de start van het Nederlands kampioenschap 10 km. Ook hij kiest voor de combinatie tussen de Olympische Spelen en het NK 10 km. In Tokyo doet Foppen mee aan het onderdeel 5.000 meter, waarop hij momenteel Nederlands recordhouder is. Maar ook op de 10 km behoort Foppen tot de echte kanshebbers voor het Nederlands kampioenschap, dat heeft hij bewezen met zijn toptijd van 28.14 minuten afgelopen december in Madrid. Het laatste NK 10 km op de weg staat bij de heren op naam van Michel Butter, die in een tijd van 28.54 minuten Nederlands kampioen werd tijdens de Groet uit Schoorl Run in februari 2019. 

Het Nederlands kampioenschap 10 km op de weg wordt georganiseerd door Sportorganisatie Le Champion, in samenwerking met de Hemmeromloop. Het evenement vindt plaats in Hem en Venhuizen, waar atleten kunnen strijden op een super snel parcours dankzij de vlakke en brede wegen met weinig bochten. Inschrijven voor het NK 10 km is mogelijk t/m maandag 16 augustus via www.lechampion.nl/nk10km. Hardlopers dienen in het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest