Sifan Hassan gaat voor Olympische trilogie

door 1 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport

Sifan Hassan heeft besloten om ook de 1500 meter te lopen tijdens deOlympische Spelen in Tokio. De wereldkampioen van 2019, Hassan won zowel de 1500 meter als de 10.000 meter, zal nu dus gaan voor drie podium plekken.

Sifan Hassan: “Voor mij is het cruciaal om mijn hart te volgen. Dat doen is veel belangrijker dan gouden medailles. Dat houdt me gemotiveerd en het zorgt ervoor dat ik blijf genieten van deze mooie sport.”

Na goed door de eerste ronde van de 5.000 meter halve finale te zijn gekomen, begint Hassan op maandag 2 augustus aan de rondes van de 1.500 meter en zal ze later die dag in de finale starten van de 5000 meter. Ze kijkt ernaar uit om deze enorme prestatie aan te gaan en wil zichzelf uitdagen op haar favoriete afstanden.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest