Sifan Hassan wint 5000 meter en stelt eerste olympisch goud veilig

door 2 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Foto: Andy Astfalck/Orange Pictures

Sifan Hassan heeft vandaag haar eerste Olympisch goud op de 5000 meter voor vrouwen in Tokio behaald! Haar overwinning komt nadat de tweevoudig wereldkampioene een paar dagen geleden aankondigde dat ze voor de Olympische trilogie zou gaan.

In de ochtend liep Hassan een spectaculaire 1.500 meter wat een dramatische race bleek te zijn. Met nog 400 meter te gaan struikelde Hassan door een paar lopers voor haar en viel. Verbazingwekkend genoeg sprong ze weer omhoog om een spectaculaire inhaal race te beginnen en zo als nog als eerste te eindigen in haar heat.

Naarmate de dag vorderde kwam Hassan weer in haar focus en bereidde zich voor op de finale van de 5.000 meter later op de avond. Tegen de avond hield de regen op en Hassan nam plaats aan de start en liet zich gelijk zakken achterin het groepje. Ze wachtte geduldig tot de laatste ronde om haar laatste energie los te laten en liep de laatste 400 meter in 57,3 om op dominante wijze te winnen in 14:36,79.

Sifan: “Ik ben Olympisch kampioen. Hoe is dat gebeurt? Ik ben super gelukkig. Ik kan het niet geloven, vooral niet na wat er vanmorgen is gebeurd. Ik dacht dat het niet zou gebeuren. Maar deze laatste twee ronden bleef ik bij hen. En nu ben ik Olympisch kampioen. Ik ben echt blij”.

Met het winnen van haar eerste Olympische titel zal haar missie worden voortgezet en gaat ze zich klaarmaken voor de halve finales van de 1500 meter op 4 augustus.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!