.

Sifan Hassan wint 5000 meter en stelt eerste olympisch goud veilig

door 2 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Sport
Foto: Andy Astfalck/Orange Pictures

Sifan Hassan heeft vandaag haar eerste Olympisch goud op de 5000 meter voor vrouwen in Tokio behaald! Haar overwinning komt nadat de tweevoudig wereldkampioene een paar dagen geleden aankondigde dat ze voor de Olympische trilogie zou gaan.

In de ochtend liep Hassan een spectaculaire 1.500 meter wat een dramatische race bleek te zijn. Met nog 400 meter te gaan struikelde Hassan door een paar lopers voor haar en viel. Verbazingwekkend genoeg sprong ze weer omhoog om een spectaculaire inhaal race te beginnen en zo als nog als eerste te eindigen in haar heat.

Naarmate de dag vorderde kwam Hassan weer in haar focus en bereidde zich voor op de finale van de 5.000 meter later op de avond. Tegen de avond hield de regen op en Hassan nam plaats aan de start en liet zich gelijk zakken achterin het groepje. Ze wachtte geduldig tot de laatste ronde om haar laatste energie los te laten en liep de laatste 400 meter in 57,3 om op dominante wijze te winnen in 14:36,79.

Sifan: “Ik ben Olympisch kampioen. Hoe is dat gebeurt? Ik ben super gelukkig. Ik kan het niet geloven, vooral niet na wat er vanmorgen is gebeurd. Ik dacht dat het niet zou gebeuren. Maar deze laatste twee ronden bleef ik bij hen. En nu ben ik Olympisch kampioen. Ik ben echt blij”.

Met het winnen van haar eerste Olympische titel zal haar missie worden voortgezet en gaat ze zich klaarmaken voor de halve finales van de 1500 meter op 4 augustus.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon....

Pin It on Pinterest