Sifan Hassan wint 5000 meter en stelt eerste olympisch goud veilig

door 2 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Foto: Andy Astfalck/Orange Pictures

Sifan Hassan heeft vandaag haar eerste Olympisch goud op de 5000 meter voor vrouwen in Tokio behaald! Haar overwinning komt nadat de tweevoudig wereldkampioene een paar dagen geleden aankondigde dat ze voor de Olympische trilogie zou gaan.

In de ochtend liep Hassan een spectaculaire 1.500 meter wat een dramatische race bleek te zijn. Met nog 400 meter te gaan struikelde Hassan door een paar lopers voor haar en viel. Verbazingwekkend genoeg sprong ze weer omhoog om een spectaculaire inhaal race te beginnen en zo als nog als eerste te eindigen in haar heat.

Naarmate de dag vorderde kwam Hassan weer in haar focus en bereidde zich voor op de finale van de 5.000 meter later op de avond. Tegen de avond hield de regen op en Hassan nam plaats aan de start en liet zich gelijk zakken achterin het groepje. Ze wachtte geduldig tot de laatste ronde om haar laatste energie los te laten en liep de laatste 400 meter in 57,3 om op dominante wijze te winnen in 14:36,79.

Sifan: “Ik ben Olympisch kampioen. Hoe is dat gebeurt? Ik ben super gelukkig. Ik kan het niet geloven, vooral niet na wat er vanmorgen is gebeurd. Ik dacht dat het niet zou gebeuren. Maar deze laatste twee ronden bleef ik bij hen. En nu ben ik Olympisch kampioen. Ik ben echt blij”.

Met het winnen van haar eerste Olympische titel zal haar missie worden voortgezet en gaat ze zich klaarmaken voor de halve finales van de 1500 meter op 4 augustus.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest