ASICS lanceert Novablast 2, extra veerkracht voor lopers met energieteruggave

door 4 aug, 2021Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Runningdirect.nl

ASICS lanceert de nieuwe NOVABLAST 2 – schoen. ASICS lanceerde de NOVABLAST vorig jaar en ontving hierop enthousiaste reacties van de hardloopgemeenschap. Dit jaar keren de schoenen terug met nog meer bounce, waar het model om bekend staat.

  • Zorg voor nog meer veerkracht met een schoen die responsief aanvoelt en opvalt door zijn looks
  • De toevoeging van een revolutionaire nieuwe hielstabilisator resulteert in een schoen die voor een nog soepelere run zorgt

Het reactievermogen van deze schoenen is te danken aan het FF BLASTTM foam in de zool, dat een zachte landing genereert, gevolgd door een responsieve rebound waardoor je met elke stap omhoog wordt gestuwd. 

Om de NOVABLAST 2 nog verder te verbeteren, zijn in de buitenzool inkepingen aangebracht die zijn geïnspireerd op een trampoline. Hierdoor wordt extra compressie mogelijk gemaakt, voor een meer responsieve bounce back bij het afzetten van de tenen. Ook hebben de ontwikkelaars de breedte van de schoen in het midden van de voet vergroot en asymmetrische ondersnijdingen aangebracht in de geometrie van de tussenzool, die in combinatie met een nieuwe TPU hielstabilisator zorgen voor een meer gebalanceerde pas en de bounceness van de schoen. 

Deze veranderingen maken de NOVABLAST 2 een geschikte keuze voor die kortere, meer energieke runs waarvoor lopers graag gebruikmaken van een responsieve schoen die de veerkracht en het plezier van het hardlopen verbetert.

ASICS-atleten Beth Potter en Napoleon Solomon benadrukken allebei het stimulerende effect dat trainen op de NOVABLAST op hen heeft. Over haar keuze om op de NOVABLAST te lopen, zei Beth Potter het volgende: “Trainen in de NOVABLAST-schoenen geeft me echt energie. Ze zijn zo licht en veerkrachtig, dat ze mijn humeur letterlijk opbeuren, bij elke stap.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De NOVABLAST 2 is direct verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 140,00. De schoenen zijn te koop bij Bol.com en Runningdirect.nl. Ga voor meer informatie over de producten naar asics.com.

Tags: ASICS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Brooks Running lanceert de Green Silence Ghost 15

Brooks Running lanceert de Green Silence Ghost 15

Met de lancering van de Green Silence Ghost 15 zet Brooks Running, expert in prestatiegerichte schoenen, de volgende stap op weg naar het behalen van zijn klimaatdoelstellingen om zo de uitstoot van broeikasgassen (BKG) te verminderen en in...

Review: Brooks Adrenaline GTS 23

Review: Brooks Adrenaline GTS 23

Voor RunningPlus mocht ik de Brooks Adrenaline GTS 23 testen, zelf loop ik voornamelijk op barefoot schoenen, dus moest even wennen aan de zolen. In het begin leek het wel of ik op "wolken" liep, ik had namelijk l een tijdje niet meer op andere...

Pin It on Pinterest