ASICS lanceert Novablast 2, extra veerkracht voor lopers met energieteruggave

door 4 aug, 2021Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer

ASICS lanceert de nieuwe NOVABLAST 2 – schoen. ASICS lanceerde de NOVABLAST vorig jaar en ontving hierop enthousiaste reacties van de hardloopgemeenschap. Dit jaar keren de schoenen terug met nog meer bounce, waar het model om bekend staat.

  • Zorg voor nog meer veerkracht met een schoen die responsief aanvoelt en opvalt door zijn looks
  • De toevoeging van een revolutionaire nieuwe hielstabilisator resulteert in een schoen die voor een nog soepelere run zorgt

Het reactievermogen van deze schoenen is te danken aan het FF BLASTTM foam in de zool, dat een zachte landing genereert, gevolgd door een responsieve rebound waardoor je met elke stap omhoog wordt gestuwd. 

Om de NOVABLAST 2 nog verder te verbeteren, zijn in de buitenzool inkepingen aangebracht die zijn geïnspireerd op een trampoline. Hierdoor wordt extra compressie mogelijk gemaakt, voor een meer responsieve bounce back bij het afzetten van de tenen. Ook hebben de ontwikkelaars de breedte van de schoen in het midden van de voet vergroot en asymmetrische ondersnijdingen aangebracht in de geometrie van de tussenzool, die in combinatie met een nieuwe TPU hielstabilisator zorgen voor een meer gebalanceerde pas en de bounceness van de schoen. 

Deze veranderingen maken de NOVABLAST 2 een geschikte keuze voor die kortere, meer energieke runs waarvoor lopers graag gebruikmaken van een responsieve schoen die de veerkracht en het plezier van het hardlopen verbetert.

ASICS-atleten Beth Potter en Napoleon Solomon benadrukken allebei het stimulerende effect dat trainen op de NOVABLAST op hen heeft. Over haar keuze om op de NOVABLAST te lopen, zei Beth Potter het volgende: “Trainen in de NOVABLAST-schoenen geeft me echt energie. Ze zijn zo licht en veerkrachtig, dat ze mijn humeur letterlijk opbeuren, bij elke stap.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De NOVABLAST 2 is direct verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 140,00. De schoenen zijn te koop bij Bol.com en Runningdirect.nl. Ga voor meer informatie over de producten naar asics.com.

Tags: ASICS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

BUFF Coolnet UV+ heeft veel plussen

BUFF Coolnet UV+ heeft veel plussen

Heb je behoefte aan zonbescherming, verkoeling, een insectenvrije wandeling of reflectie als het donker wordt? Dan heeft BUFF de ideale Coolnet UV+ voor jou. De multifunctionele sjaal biedt factor 50 zonbescherming voor hardlopers, fietsers,...

Pin It on Pinterest