.

ASICS lanceert Novablast 2, extra veerkracht voor lopers met energieteruggave

door 4 aug, 2021Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

Black Friday 2022Black Friday 2022

ASICS lanceert de nieuwe NOVABLAST 2 – schoen. ASICS lanceerde de NOVABLAST vorig jaar en ontving hierop enthousiaste reacties van de hardloopgemeenschap. Dit jaar keren de schoenen terug met nog meer bounce, waar het model om bekend staat.

  • Zorg voor nog meer veerkracht met een schoen die responsief aanvoelt en opvalt door zijn looks
  • De toevoeging van een revolutionaire nieuwe hielstabilisator resulteert in een schoen die voor een nog soepelere run zorgt

Het reactievermogen van deze schoenen is te danken aan het FF BLASTTM foam in de zool, dat een zachte landing genereert, gevolgd door een responsieve rebound waardoor je met elke stap omhoog wordt gestuwd. 

Om de NOVABLAST 2 nog verder te verbeteren, zijn in de buitenzool inkepingen aangebracht die zijn geïnspireerd op een trampoline. Hierdoor wordt extra compressie mogelijk gemaakt, voor een meer responsieve bounce back bij het afzetten van de tenen. Ook hebben de ontwikkelaars de breedte van de schoen in het midden van de voet vergroot en asymmetrische ondersnijdingen aangebracht in de geometrie van de tussenzool, die in combinatie met een nieuwe TPU hielstabilisator zorgen voor een meer gebalanceerde pas en de bounceness van de schoen. 

Deze veranderingen maken de NOVABLAST 2 een geschikte keuze voor die kortere, meer energieke runs waarvoor lopers graag gebruikmaken van een responsieve schoen die de veerkracht en het plezier van het hardlopen verbetert.

ASICS-atleten Beth Potter en Napoleon Solomon benadrukken allebei het stimulerende effect dat trainen op de NOVABLAST op hen heeft. Over haar keuze om op de NOVABLAST te lopen, zei Beth Potter het volgende: “Trainen in de NOVABLAST-schoenen geeft me echt energie. Ze zijn zo licht en veerkrachtig, dat ze mijn humeur letterlijk opbeuren, bij elke stap.”

Prijs en verkrijgbaarheid

De NOVABLAST 2 is direct verkrijgbaar en heeft een adviesprijs van € 140,00. De schoenen zijn te koop bij Bol.com en Runningdirect.nl. Ga voor meer informatie over de producten naar asics.com.

Tags: ASICS

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Brooks: Run Merry, Visible and Cool

Brooks: Run Merry, Visible and Cool

De dagen worden korter, de temperatuur zakt langzaam en steeds vaker lopen we hard in de regen. Dit betekent dat niet alleen de herfst en de winter, maar ook de feestdagen om de hoek staan! Omdat we onze gezonde levensstijl het liefst zo...

Black Friday Deals voor hardlopers

Black Friday Deals voor hardlopers

Je kan er niet omheen, overal zie je Black Friday deals voorbij komen en tegenwoordig zelfs deals die een week of zelfs langer duren. Maar zijn er ook leuke Black Friday Deals voor hardlopers? Jazeker die zijn er ook, hieronder een paar leuke deals...

Pin It on Pinterest