Sifan Hassan wint goud op de 10.000 meter

door 7 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Foto: @orangepicturesnl en @bsragencynl Yannick Verhoeven/Orange Pictures)

Sifan Hassan heeft vandaag na goud op de 5000 meter ook het goud gewonnen op de 10.000 meter. Het was haar 6e race van de Olympische Spelen in Tokio en Hassan is de eerste ooit die een medaille wint in drie evenementen tijdens de Olympische Spelen.

Tijdens haar warming-up van haar eerste heat van de 5000 meter, verrekte Hassan een spier in haar been, waardoor ze tijdens de Olympische Spelen worstelde met de blessure. Er waren zelfs momenten dat ze dacht dat racen misschien niet mogelijk was.

Maar Hassan is een vechtster. En vandaag heeft ze gevochten. In moeilijke omstandigheden bleef ze op het tempo, aangezien veel vrouwen stopten, om in 29:55.32 te finishen en de titel te pakken. Sifan: “Ik ben zo blij, ik heb er geen woorden voor. Ik ben gewoon zo dankbaar en ik denk niet dat ik het beter had kunnen doen dan dit. Tijdens de medaille ceremonie dacht ik: “Het is voorbij. Nu kun je slapen!” Maar ik ben super blij!”

Letesenbet Gidey uit Ethiopië leidde een groot deel van de race, maar had niet de krachten om de slotsnelheid van Hassan bij te houden. De Ethiopische wereldrecordhouder gaat er alsnog met de bronzen medaille naar huis. De tweede plek ging naar Kalkidan Gezahegne.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!