Sifan Hassan wint goud op de 10.000 meter

door 7 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Foto: @orangepicturesnl en @bsragencynl Yannick Verhoeven/Orange Pictures)

Sifan Hassan heeft vandaag na goud op de 5000 meter ook het goud gewonnen op de 10.000 meter. Het was haar 6e race van de Olympische Spelen in Tokio en Hassan is de eerste ooit die een medaille wint in drie evenementen tijdens de Olympische Spelen.

Tijdens haar warming-up van haar eerste heat van de 5000 meter, verrekte Hassan een spier in haar been, waardoor ze tijdens de Olympische Spelen worstelde met de blessure. Er waren zelfs momenten dat ze dacht dat racen misschien niet mogelijk was.

Maar Hassan is een vechtster. En vandaag heeft ze gevochten. In moeilijke omstandigheden bleef ze op het tempo, aangezien veel vrouwen stopten, om in 29:55.32 te finishen en de titel te pakken. Sifan: “Ik ben zo blij, ik heb er geen woorden voor. Ik ben gewoon zo dankbaar en ik denk niet dat ik het beter had kunnen doen dan dit. Tijdens de medaille ceremonie dacht ik: “Het is voorbij. Nu kun je slapen!” Maar ik ben super blij!”

Letesenbet Gidey uit Ethiopië leidde een groot deel van de race, maar had niet de krachten om de slotsnelheid van Hassan bij te houden. De Ethiopische wereldrecordhouder gaat er alsnog met de bronzen medaille naar huis. De tweede plek ging naar Kalkidan Gezahegne.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest