Sifan Hassan wint goud op de 10.000 meter

door 7 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Foto: @orangepicturesnl en @bsragencynl Yannick Verhoeven/Orange Pictures)

Sifan Hassan heeft vandaag na goud op de 5000 meter ook het goud gewonnen op de 10.000 meter. Het was haar 6e race van de Olympische Spelen in Tokio en Hassan is de eerste ooit die een medaille wint in drie evenementen tijdens de Olympische Spelen.

Tijdens haar warming-up van haar eerste heat van de 5000 meter, verrekte Hassan een spier in haar been, waardoor ze tijdens de Olympische Spelen worstelde met de blessure. Er waren zelfs momenten dat ze dacht dat racen misschien niet mogelijk was.

Maar Hassan is een vechtster. En vandaag heeft ze gevochten. In moeilijke omstandigheden bleef ze op het tempo, aangezien veel vrouwen stopten, om in 29:55.32 te finishen en de titel te pakken. Sifan: “Ik ben zo blij, ik heb er geen woorden voor. Ik ben gewoon zo dankbaar en ik denk niet dat ik het beter had kunnen doen dan dit. Tijdens de medaille ceremonie dacht ik: “Het is voorbij. Nu kun je slapen!” Maar ik ben super blij!”

Letesenbet Gidey uit Ethiopië leidde een groot deel van de race, maar had niet de krachten om de slotsnelheid van Hassan bij te houden. De Ethiopische wereldrecordhouder gaat er alsnog met de bronzen medaille naar huis. De tweede plek ging naar Kalkidan Gezahegne.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest