.

Sifan Hassan wint goud op de 10.000 meter

door 7 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Foto: @orangepicturesnl en @bsragencynl Yannick Verhoeven/Orange Pictures)

Sifan Hassan heeft vandaag na goud op de 5000 meter ook het goud gewonnen op de 10.000 meter. Het was haar 6e race van de Olympische Spelen in Tokio en Hassan is de eerste ooit die een medaille wint in drie evenementen tijdens de Olympische Spelen.

Tijdens haar warming-up van haar eerste heat van de 5000 meter, verrekte Hassan een spier in haar been, waardoor ze tijdens de Olympische Spelen worstelde met de blessure. Er waren zelfs momenten dat ze dacht dat racen misschien niet mogelijk was.

Maar Hassan is een vechtster. En vandaag heeft ze gevochten. In moeilijke omstandigheden bleef ze op het tempo, aangezien veel vrouwen stopten, om in 29:55.32 te finishen en de titel te pakken. Sifan: “Ik ben zo blij, ik heb er geen woorden voor. Ik ben gewoon zo dankbaar en ik denk niet dat ik het beter had kunnen doen dan dit. Tijdens de medaille ceremonie dacht ik: “Het is voorbij. Nu kun je slapen!” Maar ik ben super blij!”

Letesenbet Gidey uit Ethiopië leidde een groot deel van de race, maar had niet de krachten om de slotsnelheid van Hassan bij te houden. De Ethiopische wereldrecordhouder gaat er alsnog met de bronzen medaille naar huis. De tweede plek ging naar Kalkidan Gezahegne.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest