Eliud Kipchoge verdedigt met succes zijn marathontitel, Abdi Nageeye pakt zilver

door 8 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Foto: @orangepicturesnl and @bsragencynl

Eliud Kipchoge heeft zijn Olympische titel verdedigd in zware omstandigheden in Sapporo in een indrukwekkende 2:08:38. De hitte trof veel concurrenten, waarbij verschillende topkandidaten het tempo niet aankonden in de hete en vochtige omstandigheden.

Kipchoge is de derde man ooit zijn Olympische gouden medaille prolongeert en heeft nu twee van de top vijf snelste tijden ooit geregistreerd in Olympische marathons. Deze titel, samen met zijn wereldrecords, maken hem misschien wel de grootste marathonloper aller tijden.

Eliud: “De Olympische droom is een bijzondere droom. Voor elke atleet hier heeft het een leven lang voorbereiding gekost om op dit punt te komen. Vandaag leefde ik mijn Olympische droom. Ik zeg altijd dat sport is als het leven, waarbij je kunt winnen en verliezen. Maar vandaag was een dag waarop ik won en kan zeggen dat ik met succes mijn Olympische titel heb verdedigd. Ik wil de mensen van Japan en de Olympische organisatie bedanken voor hun ongelooflijke werk om deze Olympische Spelen mogelijk te maken. Bedankt aan de fans over de hele wereld voor al je liefde, niet alleen dit jaar maar gedurende mijn hele carrière, je maakt me sprakeloos en nederig. Ook dank aan mijn teamgenoten, coaches, partners, management, vrienden en familie. Dit goud is voor ons allemaal. Een hardloopwereld is een gelukkige wereld.”

Achter de wereldrecordhouder kwam Abdi Nageeye als tweede binenn. Nageeye eindigde als 11e in de marathon van de Olympische Spelen van Rio en won zijn eerste Olympische medaille in de vorm van zilver in een indrukwekkende 2:09:58.

Abdi: “Het is ongelooflijk. Ik wilde wachten tot 35 km en zien wat ik kon doen. Ik geloofde in mezelf en dacht: “Ik moet een medaille mee naar huis nemen”. Ik ben zo blij voor Nederland.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest