Eliud Kipchoge verdedigt met succes zijn marathontitel, Abdi Nageeye pakt zilver

door 8 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
Foto: @orangepicturesnl and @bsragencynl

Eliud Kipchoge heeft zijn Olympische titel verdedigd in zware omstandigheden in Sapporo in een indrukwekkende 2:08:38. De hitte trof veel concurrenten, waarbij verschillende topkandidaten het tempo niet aankonden in de hete en vochtige omstandigheden.

Kipchoge is de derde man ooit zijn Olympische gouden medaille prolongeert en heeft nu twee van de top vijf snelste tijden ooit geregistreerd in Olympische marathons. Deze titel, samen met zijn wereldrecords, maken hem misschien wel de grootste marathonloper aller tijden.

Eliud: “De Olympische droom is een bijzondere droom. Voor elke atleet hier heeft het een leven lang voorbereiding gekost om op dit punt te komen. Vandaag leefde ik mijn Olympische droom. Ik zeg altijd dat sport is als het leven, waarbij je kunt winnen en verliezen. Maar vandaag was een dag waarop ik won en kan zeggen dat ik met succes mijn Olympische titel heb verdedigd. Ik wil de mensen van Japan en de Olympische organisatie bedanken voor hun ongelooflijke werk om deze Olympische Spelen mogelijk te maken. Bedankt aan de fans over de hele wereld voor al je liefde, niet alleen dit jaar maar gedurende mijn hele carrière, je maakt me sprakeloos en nederig. Ook dank aan mijn teamgenoten, coaches, partners, management, vrienden en familie. Dit goud is voor ons allemaal. Een hardloopwereld is een gelukkige wereld.”

Achter de wereldrecordhouder kwam Abdi Nageeye als tweede binenn. Nageeye eindigde als 11e in de marathon van de Olympische Spelen van Rio en won zijn eerste Olympische medaille in de vorm van zilver in een indrukwekkende 2:09:58.

Abdi: “Het is ongelooflijk. Ik wilde wachten tot 35 km en zien wat ik kon doen. Ik geloofde in mezelf en dacht: “Ik moet een medaille mee naar huis nemen”. Ik ben zo blij voor Nederland.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest