Geen 35ste Bredase Singelloop

door 17 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

In een speciaal ingelaste vergadering naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet in verband met het coronavirus heeft het bestuur van stichting ‘De Bredase Singelloop’ besloten dat de 35e editie van de Singelloop Breda op 3 oktober aanstaande niet door zal gaan.

Tijdens de persconferentie werd door demissionair premier Rutte aangegeven dat de 1,5 meter maatregel mogelijk per 20 september komt te vervallen. Zekerheid hierover zal echter pas gegeven worden per 13 september aanstaande. Mocht de 1,5 meter maatregel al wegvallen dan is er sprake van toegangscontrole en een maximum van 750 deelnemers en bezoekers. “Voor het grootste eendaagse evenement van Breda, met circa 20.000 deelnemers en 85.000 supporters, familieleden, fans en overige bezoekers, zijn dit allemaal onmogelijke voorwaarden.” stelt voorzitter Willem Butz van de stichting.

“We zijn al maanden druk doende met de voorbereidingen. Naar aanleiding van de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge hebben wij helaas de conclusie moeten trekken dat de kans op een ‘normale Singelloop’ nihil is. Door de editie 2021 nu af te zeggen betekent dat we onze verplichtingen jegens leveranciers kosteloos kunnen annuleren en ook jagen we onze sponsoren niet op extra kosten”, aldus Butz.

“Het is ontzettend jammer, maar we vinden het nu niet verantwoord om een andere beslissing te nemen” vult bestuurslid Communicatie & PR Flip Kitslaar aan. “Liever hadden we een geweldige jubileum editie georganiseerd, maar we stellen de lustrumeditie van de Singelloop ‘gewoon’ weer een jaar uit en vieren het dus in 2022”.

Butz vervolgt. “We gaan nu zo spoedig mogelijk met onze partners en sponsoren in gesprek en uiteraard worden de inschrijfgelden 100% terugbetaald aan diegenen die zich al hebben ingeschreven. Dat was immers onze belofte aan de vroege inschrijvers!”

Ook geen Alternatieve Singelloop

Ook komt er geen herhaling van de alternatieve editie in 2021. “Vorig jaar konden we Breda verrassen met een vernieuwend element in de vorm van de Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken met de Experience App. De deelnemers liepen met deze app vanaf hun eigen voordeur, hun eigen afstand. Onder het motto ‘Niet massaal samen, maar samen massaal!’ werd door bijna 4.000 deelnemers over de gehele wereld meegelopen. Voor dit jaar kunnen we als vrijwilligersorganisatie helaas geen nieuwe truc meer uit de hoge hoed toveren.” verzucht Kitslaar teleurgesteld.

Lustrum-editie verschuift naar 2022

Ondanks de teleurstelling binnen het bestuur gaat de focus al weer richting volgend jaar. “Drie keer scheepsrecht: de 35e editie van de AMGEN Singelloop Breda wordt dus verschoven naar zondag 2 oktober 2022.” voegt voorzitter Butz toe. “We zagen dit jaar een enorme stijging in het aantal inschrijvingen ten opzichte van de recordjaar 2018. Uiteraard is iedereen weer van harte welkom in 2022. We gaan dan voor een spectaculaire jubileum-editie. De inschrijvingen worden geopend op 1 mei aanstaande!”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest