Geen 35ste Bredase Singelloop

door 17 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

In een speciaal ingelaste vergadering naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet in verband met het coronavirus heeft het bestuur van stichting ‘De Bredase Singelloop’ besloten dat de 35e editie van de Singelloop Breda op 3 oktober aanstaande niet door zal gaan.

Tijdens de persconferentie werd door demissionair premier Rutte aangegeven dat de 1,5 meter maatregel mogelijk per 20 september komt te vervallen. Zekerheid hierover zal echter pas gegeven worden per 13 september aanstaande. Mocht de 1,5 meter maatregel al wegvallen dan is er sprake van toegangscontrole en een maximum van 750 deelnemers en bezoekers. “Voor het grootste eendaagse evenement van Breda, met circa 20.000 deelnemers en 85.000 supporters, familieleden, fans en overige bezoekers, zijn dit allemaal onmogelijke voorwaarden.” stelt voorzitter Willem Butz van de stichting.

“We zijn al maanden druk doende met de voorbereidingen. Naar aanleiding van de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge hebben wij helaas de conclusie moeten trekken dat de kans op een ‘normale Singelloop’ nihil is. Door de editie 2021 nu af te zeggen betekent dat we onze verplichtingen jegens leveranciers kosteloos kunnen annuleren en ook jagen we onze sponsoren niet op extra kosten”, aldus Butz.

“Het is ontzettend jammer, maar we vinden het nu niet verantwoord om een andere beslissing te nemen” vult bestuurslid Communicatie & PR Flip Kitslaar aan. “Liever hadden we een geweldige jubileum editie georganiseerd, maar we stellen de lustrumeditie van de Singelloop ‘gewoon’ weer een jaar uit en vieren het dus in 2022”.

Butz vervolgt. “We gaan nu zo spoedig mogelijk met onze partners en sponsoren in gesprek en uiteraard worden de inschrijfgelden 100% terugbetaald aan diegenen die zich al hebben ingeschreven. Dat was immers onze belofte aan de vroege inschrijvers!”

Ook geen Alternatieve Singelloop

Ook komt er geen herhaling van de alternatieve editie in 2021. “Vorig jaar konden we Breda verrassen met een vernieuwend element in de vorm van de Alternatieve Singelloop Breda & Omstreken met de Experience App. De deelnemers liepen met deze app vanaf hun eigen voordeur, hun eigen afstand. Onder het motto ‘Niet massaal samen, maar samen massaal!’ werd door bijna 4.000 deelnemers over de gehele wereld meegelopen. Voor dit jaar kunnen we als vrijwilligersorganisatie helaas geen nieuwe truc meer uit de hoge hoed toveren.” verzucht Kitslaar teleurgesteld.

Lustrum-editie verschuift naar 2022

Ondanks de teleurstelling binnen het bestuur gaat de focus al weer richting volgend jaar. “Drie keer scheepsrecht: de 35e editie van de AMGEN Singelloop Breda wordt dus verschoven naar zondag 2 oktober 2022.” voegt voorzitter Butz toe. “We zagen dit jaar een enorme stijging in het aantal inschrijvingen ten opzichte van de recordjaar 2018. Uiteraard is iedereen weer van harte welkom in 2022. We gaan dan voor een spectaculaire jubileum-editie. De inschrijvingen worden geopend op 1 mei aanstaande!”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!