Dam tot Damloop gaat niet door op 18 en 19 september

door 18 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Sportorganisatie Le Champion en de betrokken gemeenten hebben in goed overleg helaas moeten concluderen dat het Dam tot Dam Weekend op 18 en 19 september opnieuw niet door kan gaan. Aanleiding zijn de meest actuele coronamaatregelen van het kabinet, waarbij de 1,5 meter maatregel in elk geval tot 20 september van kracht blijft. De gemeenten zijn hierdoor genoodzaakt om de eerder verleende vergunningen voor de Dam tot Damloop, Dam tot Dam Wandeltocht en Dam tot Dam FietsClassic in te trekken. De startbewijzen van de tot nu toe ingeschreven deelnemers worden doorgezet naar de volgende edities op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022. 

Met name bij de hoofdafstand van de Dam tot Damloop, de 10 Engelse Mijl van Amsterdam naar Zaandam, is er sprake van een grootschalig evenement met normaal gesproken 45.000 deelnemers aan de start. Het doorgaans massaal aanwezige publiek langs het parcours, in de openbare ruimte, maakt het voor de veiligheidsdiensten niet mogelijk de 1,5 meter regel te handhaven.

Algemeen directeur Ron van der Jagt van Le Champion: “Het is natuurlijk behoorlijk wrang dat het kabinet in elk geval tot 20 september vasthoudt aan de 1,5 meter regel, terwijl deze sportevenementen in de buitenlucht gepland staan voor 18 en 19 september. Daarmee verdwijnt de Dam tot Damloop, het grootste hardloopevenement van Nederland, voor het tweede jaar op rij door de coronamaatregelen van de kalender.”

Voor de twee andere grote evenementen in hetzelfde weekend, de Dam tot Dam Wandeltocht en Dam tot Dam FietsClassic, is met name ook het maximum van 750 personen op het evenemententerrein een beperkende factor. Dit aantal kan vooral bij de start en finish op de Dam in Amsterdam en in het Dam tot Dam Park in Zaandam niet worden gegarandeerd. Het zijn onmogelijke voorwaarden voor het kunnen organiseren van het grootste sportieve weekend van Nederland, met onder normale omstandigheden 85.000 fietsers, hardlopers en wandelaars.

Van der Jagt vindt het bijzonder spijtig dat het hele Dam tot Dam Weekend opnieuw geen doorgang kan vinden: “Wij willen niets liever dan deze mooie evenementen organiseren voor fietsers, hardlopers en wandelaars. Wij zijn een sportorganisatie, met een maatschappelijke missie. Wij hebben maar één doel: zoveel mogelijk mensen in beweging brengen, om bij te dragen aan een gezonde samenleving. Wij houden niet van stilstand.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest