Mizuno’s reactie op de carbonschoen: Wave Rebellion

door 19 aug, 2021Kleding en schoenen, Schoenen0 Reacties

SportSport
Mizuno Wave Rebellion

In de hardloopwereld is veel aandacht voor de carbonplaat in hardloopschoenen. Carbon zorgt voor een flinke voortstuwing waardoor je sneller gaat lopen; met name ervaren hardlopers hebben hier baat bij. Carbonplaat heeft echter twee onderkende nadelen: het geeft weinig stabiliteit en is snel versleten. Daarom komt Mizuno nu met een baanbrekende innovatie: de Wave Rebellion met Glass Fiber Wave Plate.

Na jarenlang onderzoek heeft Mizuno een subliem antwoord op de carbontrend. De Wave Rebellion is de nieuwste en snelste hardloopschoen in zijn range. De schoen is voorzien van de iconische Mizuno Wave Plate, maar nu gemaakt van extreem veerkrachtig Glass Fiber. In tegenstelling tot carbonplaat zorgt deze ultrasnelle plaat niet alleen voor een energieke voortstuwing, maar ook voor veel stabiliteit.

Mizuno Wave Rebellion

Meer afzetvermogen voor een topklassering

De Glass Fiber Wave Plate is minder agressief in de afwikkeling en buigzamer dan carbonplaat. Hij gaat ook veel langer mee. Dat maakt de Wave Rebellion voor veel langeafstandlopers de perfecte schoen om PR’s te verbreken.

Al sinds 1997 gebruikt Mizuno platen in haar schoenen. De Rebellion is de eerste die voorzien is van een Glass Fiber Wave Plate. In vergelijking tot de andere Wave Plates is het afzetvermogen van Glass Fiber 1141% groter. Hierdoor biedt de schoen een ongekende energieteruggave en ondersteuning voor hardlopers die gaan voor snelheid in wedstrijdverband.

Superlicht materiaal

De schoen heeft een high-end afwerking. Het bovenwerk bestaat uit één laag airmesh met een hoog ademend vermogen. De tong is van rekbaar materiaal en zorgt voor een goede omsluiting. Door het gebruik van een laagje foam in de tong snijden de veters niet. Dit alles zorgt voor veel comfort tijdens je run.

Het superlichte MIZUNO ENERZY LITE materiaal in de tussenzool is gemaakt van nylon. Dit is 22% zachter en 35% veerkrachtiger dan MIZUNO ENERZY. De slijtzool is gemaakt van G3 rubber, wat veel stabiliteit, grip en tractie biedt tijdens het hardlopen. Door de verbreding van de zool bij de voorvoet en de hak is de schoen zeer stabiel.

Informatie

De Mizuno Wave Rebellion is verkrijgbaar bij runningspeciaalzaken en webshops zoals RunningDirect.nl in een dames- en herenuitvoering. Consumentenadviesprijs € 199,95. Ga voor meer informatie naar www.mizuno.com.

Tags: Mizuno

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Brooks lanceert de nieuwste update van Brooks Run Bra’s

Brooks lanceert de nieuwste update van Brooks Run Bra’s

Brooks Running, een wereldwijde marktleider op het gebied van prestatiegerichte hardloopkleding, accessoires en ervaringen, lanceert zijn vernieuwde collectie Brooks Run Bra’s. Met 40 jaar ervaring in het maken van sportbeha’s voor lopers, brengt...

PUMA lanceert nieuwe hardloopschoen: de ForeverRUN NITRO

PUMA lanceert nieuwe hardloopschoen: de ForeverRUN NITRO

Afgelopen week heeft PUMA een nieuwe hardloopschoen toegevoegd aan haar running assortiment, de ForeverRUN NITRO. Een nieuwe generatie hardloopschoen voor iedereen en elk niveau. De ForeverRUN NITRO bevat een unieke combinatie van demping met...

Hardlopen als nooit tevoren: HOKA lanceert de Rocket X 2

Hardlopen als nooit tevoren: HOKA lanceert de Rocket X 2

HOKA®, onderdeel van Deckers Brands (NYSE: DECK), lanceert met trots de gloednieuwe Rocket X 2, de meest geavanceerde hardloopschoen van het merk tot nu toe. De Rocket X 2 is gemaakt voor de meest competitieve, veeleisende runs op de weg en is...

Pin It on Pinterest