.

Tilburg Ten Miles 2021 gaat niet door

door 25 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Sport
Tilburg Ten Miles

De organisatie van de CZ Tilburg Ten Miles heeft het besluit genomen om de 33e editie op zaterdag 25 en zondag 26 september niet door te laten gaan. Daarmee verdwijnt het grootste hardloopevenement van Midden-Brabant voor het tweede jaar op rij door de coronamaatregelen van de kalender. De startbewijzen blijven geldig voor de editie op zaterdag 24 en zondag 25 september 2022.

Vanuit de gemeentelijke instanties is meegedacht met de organisatie in het vinden van oplossingen, maar tegelijkertijd is benadrukt dat de organisatie eindverantwoordelijkheid is voor het totale evenement op het 16,1 km lange parcours. “Tilburg is een waar volksfeest met veel publiek geworden en het eventueel moeten handhaven van de anderhalvemeterregel in de openbare ruimte is onrealistisch”, aldus Henk van Doremalen, directeur van het evenement.

“De huidige situatie brengt zoveel onzekerheden met zich mee, dat we nu een besluit hebben moeten nemen. Langer uitstellen was niet verantwoord. De mogelijke duidelijkheid over wat er na 20 september al dan niet plaats kan vinden en welke eventuele beperkende maatregelen dan gelden, kunnen we niet afwachten.”

Van Doremalen vindt het bijzonder spijtig dat het TTM weekend opnieuw geen doorgang kan vinden: “Wij willen niets liever dan een onvergetelijk evenement organiseren voor de lopers en wandelaars. Wij doen er alles aan zoveel mogelijk mensen in beweging te brengen, om een bijdrage te leveren aan een gezondere samenleving en het versterken van de cohesie in de stad. Dat dit door de onduidelijkheid die er nu is niet kan, betreuren we ten zeerste. De veiligheid staat bij ons altijd voorop.” Titelsponsor CZ steunt de organisatie in haar besluit.

Wethouder Rolph Dols (Sport & Evenementen): “De CZ Tilburg Ten Miles is een belangrijk sportevenement met duizenden deelnemers. Sporten en bewegen: we vinden het allemaal belangrijk en worden er gezonder en gelukkiger van. Daarom is het erg jammer dat de Ten Miles ook dit jaar geen doorgang kan vinden vanwege de huidige coronamaatregelen. We begrijpen dit besluit en kijken met vertrouwen naar de volgende editie in 2022.”

De nieuwe poging om te komen tot de 33e editie van dit geweldige volksfeest is op zaterdag 24 en zondag 25 september 2022. De reeds aangeschafte startbewijzen blijven geldig. De reeds ingeschreven deelnemers ontvangen hierover per e-mail persoonlijk bericht van de organisatie. 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman van start in 47ste CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman, dé hardloopsensatie van afgelopen jaar, gaat van start in de 47e editie van de NN CPC Loop Den Haag. De Nederlandse recordhoudster op de marathon kiest op zondag 12 maart bij de populaire voorjaarsklassieker voor de halve marathon....

Pin It on Pinterest