Fitbit Charge 5: een nieuwe definitie van kracht

door 27 aug, 2021Gadgets, Gadgets en apps0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het afgelopen jaar hebben we door de wereldwijde pandemie te maken gekregen met ziekte, een toename van stress en veranderingen op het gebied van slaap, voeding en activiteit. Deze veranderingen kunnen een aanslag zijn op je lichaam, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Kracht heeft als natuurlijk gevolg daarvan voor de meeste mensen een nieuwe betekenis gekregen. Sterk zijn betekent vandaag de dag meer dan hoeveel kilogram we kunnen tillen of hoe snel we kunnen rennen. We zijn op zoek naar de juiste balans tussen lichaam en geest.

Fitbit speelt in op deze nieuwe benadering van kracht, met de introductie van de nieuwste Fitbit Charge 5, onze meest geavanceerde tracker voor fitness en gezondheid. De nieuwe Charge 5 helpt je om meer  inzicht te verkrijgen in je beweging, stress, hartgezondheid, slaap en algeheel welzijn – en dat alles in een dunner, gestroomlijnd design. Met een helder AMOLED-kleurendisplay met  touchscreen en een batterijduur die tot wel zeven dagen meegaat, levert Charge 5 de functies die je nodig hebt om je te concentreren op wat echt belangrijk is. 

En met zes maanden gratis Fitbit Premium inbegrepen,1 krijg je persoonlijke inzichten, begeleiding op maat en een reeks van workouts en mindfulness content die je elke dag helpen de beste keuzes te maken voor je lichaam.

Zweten op een slimme manier

Met de nieuwe dagelijkse herstelscore van Fitbit Premium, die binnenkort beschikbaar is voor de Charge 5, Sense, Versa 3, Versa 2, Luxe en Inspire 2, kun je zien of je lichaam klaar bent om te sporten of beter rustig aan kunt doen. Elke ochtend ontvang je een score op basis van je activiteit, hartslagvariabiliteit (HRV) en recente slaap. Je krijgt ook een analyse van de factoren die je score hebben beïnvloed, en suggesties zoals een aanbevolen streefdoel voor minuten in actieve zones samen met Premium-content om elke dag de beste keuzes te maken voor je lichaam. Daarnaast beschikt de Charge 5 ook over ingebouwde gps, 20 trainingsmodi, automatische sportherkenning en een schatting van je V02 max. Bovendien heb je met Premium toegang tot workouts van gecertificeerde trainers en populaire merken zoals Daily Burn, barre3, obé en nieuwe high energy workouts van LES MILLS.

Verminder stress en ontspan je geest

In 2020 gaf een recordhoogte van 40% van de volwassenen aan dat ze veel stress ervaren. Om je te helpen beter met stress om te gaan, is de Charge 5 onze eerste tracker met een EDA-sensor. De EDA-sensor meet de  reactie van je lichaam op stress aan de hand van veranderingen in de zweetklieren op je vingers. We lanceerden de EDA-functie afgelopen herfst voor het eerst met Fitbit Sense en hebben ontdekt dat 70% van de gebruikers hun hartslag verlaagde tijdens een twee minuten durende EDA-scansessie, waaruit blijkt dat deze tools stress kunnen helpen verminderen.2

Met Charge 5 krijg je ook een stressbeheersingsscore in de Fitbit App, zodat je elke ochtend kunt zien of je mentaal klaar bent voor een nieuwe uitdaging, of dat je rust nodig hebt en moet opladen. Met Premium krijg je toegang tot ammeditatie- en mindfulness-sessies van merken en experts, zoals Ten Percent Happier en Mindful Method van Deepak Chopra, om je te helpen je stress te beheersen. Daarbij kondigen we ook een samenwerking aan met Calm, de #1 app voor slapen, meditatie en relaxing, waardoor Premiumleden binnenkort ook toegang krijgen tot Calm-content.3

Duik diep in je holistische gezondheid 

We helpen je ook om prioriteit te geven aan je hartgezondheid. Atriumfibrillatie (AFib) is de meest voorkomende hartritmestoornis ter wereld, en sinds de lancering van de ECG-app op Sense hebben gebruikers meer dan vier miljoen beoordelingen uitgevoerd. De ECG-app zal binnenkort beschikbaar zijn op Charge 5,4 waardoor meer mensen voor een toegankelijke prijs toegang krijgen tot een belangrijk hulpmiddel. Charge 5 houdt ook 24/7 je hartslag bij en geeft meldingen wanneer je hartslag boven of onder je persoonlijke grenzen bevindt. Hoewel veel factoren van invloed kunnen zijn op je hartslag, kan een te hoge of te lage hartslag een indicatie zijn van een hartaandoening die medische aandacht vereist. 

Naast het beheren van je hartgezondheid biedt de Charge 5 een holistisch overzicht van andere belangrijke gezondheidsmetrics via het Dashboard gezondheidsstatistieken in de Fitbit-app, waaronder ademhalingsfrequentie, variatie in huidtemperatuur en SpO2.5 Met Premium kun je ook langetermijntrends en persoonlijke ranges bijhouden.


En omdat slaap ook van cruciaal belang is voor je welzijn, blijf je slaaphulpmiddelen ontvangen, zoals de dagelijkse slaapscore, slaapfasen en SmartWake-alarmen. Premiumleden ontvangen ook een diepere analyse van hun slaap en begeleiding om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Ontworpen voor gemak, prestaties en comfort

Naast gezondheids- en welzijnsondersteuning biedt de Charge 5 ook extra gemaksfuncties. Zo kun je met één vingerbeweging je statistieken bekijken, contactloze betalingen uitvoeren, meldingen van en naar je smartphone ontvangen en versturen (alleen snelle antwoorden met Android) en kiezen uit 20 kleurrijke wijzerplaten, aan te passen naar persoonlijke voorkeur en relevante informatie.

De Charge 5 is 10% dunner dan zijn voorganger, heeft een aerodynamisch ontwerp en is geoptimaliseerd voor prestaties en ontworpen voor een naadloze pasvorm. Met een nieuw AMOLED-kleurendisplay is de Charge 5 onze eerste tracker met een altijd-aan-displayoptie voor extra gemak om je statistieken te zien tijdens bijvoorbeeld het trainen. Het display is ook twee keer zo helder dan zijn voorganger, waardoor het gemakkelijk is om je statistieken goed te blijven zien op zonnige dagen. Tevens kun je de look van Charge 5 op elk moment aanpassen, door te kiezen uit lichtgewicht siliconen infinity bands, ademende sportbandjes, pluche nylon hook and loop bandjes en handgemaakte premium Horween lederen bandjes. 

Verkrijgbaarheid

Fitbit Charge 5 is verkrijgbaar voor € 179,95, inclusief een Fitbit Premium-lidmaatschap van zes maanden (voor nieuwe en terugkerende Fitbit-gebruikers). De Charge 5 is vanaf vandaag online te bestellen op Bol.com en Coolblue.


  • [1] Alleen voor nieuwe en terugkerende Premium-gebruikers. Algemene voorwaarden zijn van toepassing. Premium content is mogelijk niet in alle landen beschikbaar en wordt mogelijk alleen in het Engels aangeboden.
  • [2] Gebaseerd op geaggregeerde en anonieme wereldwijde gegevens van 10.000 Fitbit Sense-gebruikers die 18+ waren van dec. 2020 – jan. 2021.
  • [3] Calm-content is alleen beschikbaar in het Engels, Spaans, Portugees, Frans, Duits, Japans en Koreaans.
  • [4] De Fitbit ECG-app is binnenkort beschikbaar op de Charge 5 in bepaalde landen. Niet bedoeld voor gebruik door personen jonger dan 22 jaar. Zie fitbit.com/ecg voor meer informatie.
  • [5] Het Health Metrics dashboard is niet beschikbaar in bepaalde markten en is niet bedoeld voor medische doeleinden.
Tags: Fitbit

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Download gratis de vernieuwde app van de CPC Loop

Over 3 weken is alweer de 48e editie van de CPC Loop in Den Haag. Voor deze editie is de eventapp vernieuwd. Via deze app kun je gemakkelijk de laatste eventinformatie vinden en ontvang je updates over het event. Ook is het voor toeschouwers...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!