Yalemzerf Yehualaw loopt nieuw wereldrecord op de halve Marathon

door 29 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Yalemzerf Yehualaw loopt nieu wereldrecord op de halve marathon
Foto: Antrim Coast Half Marathon

De Ethiopische Yalemzerf Yehualaw liep vandaag een fantastischer race tijdens de Antrim Coast Half Marathon en liep daar een nieuw wereldrecord op de halve marathon voor vrouwen. Yehualaw noteerde een tijd van 1:03:43

De 22-jarige rijzende ster van het NN Running Team was niet te stoppen op het vlakke en schilderachtige parcours in Larne, Noord-Ierland en loopt 19 seconden sneller dan het vorige record die op naam stond van de Keniaanse Ruth Chepngetich.

“Een droom die uitkomt, iets waar ik mijn hele leven voor heb gewerkt. Ik was gefrustreerd nadat ik het in Istanbul niet had gekregen, maar ik ben nu enorm blij!”

Yalemzerf, gecoacht door Tessema Abshero, maakte haar internationale debuut pas in 2019, maar toonde dat jaar haar potentieel, ze won drie van de vier halve marathons met goud op de All Africa Games.

Vorig jaar zette ze haar snelle groei voort door brons te pakken op de Wereldkampioenschappen Halve Marathon in Gdynia, in 2020 liep ze een verbluffende PB van 1:04:46 op de Halve Marathon van New Delhi.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!