.

Yalemzerf Yehualaw loopt nieuw wereldrecord op de halve Marathon

door 29 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Yalemzerf Yehualaw loopt nieu wereldrecord op de halve marathon
Foto: Antrim Coast Half Marathon

De Ethiopische Yalemzerf Yehualaw liep vandaag een fantastischer race tijdens de Antrim Coast Half Marathon en liep daar een nieuw wereldrecord op de halve marathon voor vrouwen. Yehualaw noteerde een tijd van 1:03:43

De 22-jarige rijzende ster van het NN Running Team was niet te stoppen op het vlakke en schilderachtige parcours in Larne, Noord-Ierland en loopt 19 seconden sneller dan het vorige record die op naam stond van de Keniaanse Ruth Chepngetich.

“Een droom die uitkomt, iets waar ik mijn hele leven voor heb gewerkt. Ik was gefrustreerd nadat ik het in Istanbul niet had gekregen, maar ik ben nu enorm blij!”

Yalemzerf, gecoacht door Tessema Abshero, maakte haar internationale debuut pas in 2019, maar toonde dat jaar haar potentieel, ze won drie van de vier halve marathons met goud op de All Africa Games.

Vorig jaar zette ze haar snelle groei voort door brons te pakken op de Wereldkampioenschappen Halve Marathon in Gdynia, in 2020 liep ze een verbluffende PB van 1:04:46 op de Halve Marathon van New Delhi.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Singelloop Enschede plant voedselbos aan in Boekelo

Op zaterdag 10 december steken tientallen vrijwilligers de schop in de grond en wordt het Singelloop-voedselbos aangeplant in Boekelo (gemeente Enschede). Het goede doel van de Menzis Singelloop Enschede kon dit jaar op zoveel donaties rekenen dat...

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Eliud Kipchoge maakt in 2023 Marathondebuut in Boston

Foto: NN Running Team NN Running Team-atleet Eliud Kipchoge maakt volgend jaar op 17 april zijn Boston Marathondebuut. De Keniaanse wereldrecordhouder op de Marathon zet de volgende stap in zijn legendarische carrière die al heeft geleid tot vier...

Pin It on Pinterest