Yalemzerf Yehualaw loopt nieuw wereldrecord op de halve Marathon

door 29 aug, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Yalemzerf Yehualaw loopt nieu wereldrecord op de halve marathon
Foto: Antrim Coast Half Marathon

De Ethiopische Yalemzerf Yehualaw liep vandaag een fantastischer race tijdens de Antrim Coast Half Marathon en liep daar een nieuw wereldrecord op de halve marathon voor vrouwen. Yehualaw noteerde een tijd van 1:03:43

De 22-jarige rijzende ster van het NN Running Team was niet te stoppen op het vlakke en schilderachtige parcours in Larne, Noord-Ierland en loopt 19 seconden sneller dan het vorige record die op naam stond van de Keniaanse Ruth Chepngetich.

“Een droom die uitkomt, iets waar ik mijn hele leven voor heb gewerkt. Ik was gefrustreerd nadat ik het in Istanbul niet had gekregen, maar ik ben nu enorm blij!”

Yalemzerf, gecoacht door Tessema Abshero, maakte haar internationale debuut pas in 2019, maar toonde dat jaar haar potentieel, ze won drie van de vier halve marathons met goud op de All Africa Games.

Vorig jaar zette ze haar snelle groei voort door brons te pakken op de Wereldkampioenschappen Halve Marathon in Gdynia, in 2020 liep ze een verbluffende PB van 1:04:46 op de Halve Marathon van New Delhi.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest