Inschrijving Egmond Halve Marathon is geopend

door 15 sep, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Egmond Halve Marathon

De inschrijvingen voor de MTB strandrace Egmond-Pier-Egmond, de NN Egmond Halve Marathon en de Egmond Wandel Marathon zijn geopend. Alle drie de evenementen staan bekend als echte winterklassiekers met een prachtig parcours langs de Noord-Hollandse kust en door het Noordhollands Duinreservaat. Op zaterdag 8 en zondag 9 januari wordt het nieuwe sportjaar afgetrapt met Egmond-Pier-Egmond en de NN Egmond Halve Marathon. Als mountainbiker of hardloper moet je één keer in je leven aan deze heroïsche evenementen hebben deelgenomen. Twee weken later start voor vele wandelaars het nieuwe wandelseizoen met de Egmond Wandel Marathon op zaterdag 22 en zondag 23 januari 2022.

Egmond-Pier-Egmond is met 4.000 deelnemers dé strandrace van het jaar in Nederland en daarbuiten. Zand, zee, kou en uitdagende obstakels op het parcours dwingen de deelnemers tot het uiterste te gaan. Egmond aan Zee wordt op zaterdag 8 januari 2022 voor één dag omgebouwd tot een echt wielerdorp, met start en finish op de Boulevard Noord. Het parcours over 38 km is uitdagend en gaat over strand, door duinen en is nooit hetzelfde. Het strand wordt verlaten bij de Pier, Wijk aan Zee en Castricum aan Zee voor klimmetjes, trappen en hindernissen. De strandrace is populair bij veel recreatieve fietsers, maar ook toprenners komen graag naar Egmond aan Zee.

Een dag later starten 18.500 hardlopers op de Boulevard Noord aan de NN Egmond Halve Marathon. Het evenement wordt ook wel de meest legendarische halve marathon van Nederland genoemd. Het parcours van 21,1 of 10,5 km gaat over het strand en door de uitdagende duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Lopen in Egmond is altijd weer anders en wordt bepaald door de wisselende elementen. Trotseer het smalle strand, storm, lage temperaturen of loop misschien wel in een heerlijke winterzon. Een ervaring die je als hardloper absoluut niet mag missen!

Twee weken later vindt op zaterdag 22 en zondag 23 januari 2022 de Egmond Wandel Marathon plaats. 13.000 wandelaars komen massaal naar Egmond aan Zee voor de afwisselende routes over het strand en door het Noordhollands Duinreservaat. De Egmond Wandel Marathon is de ideale manier om het nieuwe jaar goed en gezond te beginnen. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 21,1 of 10,5 km en of zij één of twee dagen wandelen. De afgelopen jaren heeft de Egmond Wandel Marathon de eerste stappen gezet richting een duurzaam wandelevenement, waar de komende editie op wordt voortborduurt.

Inschrijven

Inschrijven voor de evenementen kan via www.egmondpieregmond.nlwww.nnegemondhalvemarathon.nl of www.egmondwandelmarathon.nl. Inschrijven voor Egmond-Pier-Egmond of de NN Egmond Halve Marathon is mogelijk t/m 27 december of tot de limiet is bereikt. De inschrijving voor de Egmond Wandel Marathon is geopend t/m 10 januari of tot de limiet is bereikt.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum verpulvert parcoursrecord Londen Marathon

Kelvin Kiptum wint Londen Marathon. Foto: Bob Martin voor London Marathon Events Kelvin Kiptum heeft vandaag in Londen een nieuw parcoursrecord gelopen op de Marathon. De Keniaan was dicht bij de tijd van Kipchoge’s wereldrecord uit 2019. Kiptum...

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Geslaagde jubileumeditie Meppel City Run

Zondag 4 juni was het eindelijk zover; de jubileumeditie van de Scania Meppel City Run. Na maanden van voorbereiding stonden meer dan 150 vrijwilligers klaar om er een geweldige editie van te maken. Het stralende weer zorgde voor blije gezichten en...

Pin It on Pinterest