Burgemeester geeft groen licht voor organisatie 40ste Marathon Rotterdam

door 17 sep, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Marathon Rotterdam

,,Fantastisch nieuws voor de vele duizenden lopers en alle andere betrokkenen bij de NN Marathon Rotterdam.’’ Dat is de eerste reactie van Mario Kadiks, CEO van organisator Golazo, op de mededeling van burgemeester Aboutaleb dat de 40ste editie van #demooiste op zondag 24 oktober ‘vrijwel zeker’ kan doorgaan. 

,,Hier hadden we allemaal op gehoopt. Ik ben altijd optimistisch gebleven, maar toch. Na het kabinetsbesluit om de anderhalvemeter-regel per 25 september af te schaffen, is dit een nieuwe, belangrijke stap,’’ aldus Kadiks over het voornemen van de Rotterdamse burgemeester om een vergunning te verlenen. Aboutaleb maakte het nieuws vanmorgen bekend tijdens een gemeenteraads-vergadering. Onvoorziene omstandigheden daargelaten staat niets de 40ste NN Marathon Rotterdam nog in de weg.

,,Wij gaan nu samen met de gemeente de details uitwerken die een mooi en veilig verloop waarborgen. Met enkele aanpassingen is dat mogelijk. Binnenkort zijn daar nadere mededelingen over te verwachten,’’ zo kondigt de organisator aan. Kadiks: ,,We zijn blij dat er groen licht is. De lopers hebben er net als wij lang op moeten wachten, maar nu kunnen we zeggen: Het gaat gebeuren!’’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Nienke Brinkman schittert in winderige CPC Loop Den Haag

Nienke Brinkman schittert in winderige CPC Loop Den Haag

De 47ste NN CPC Loop Den Haag is gewonnen door de Keniaan Brian Kiptoo (1.00.53), maar de opmerkelijkste prestatie leverde Nienke Brinkman. Ze triomfeerde bij de vrouwen en liep ondanks de lastige wind de halve marathon in een persoonlijk record...

Pin It on Pinterest