Ook de weg vrij voor 37ste Marathon Eindhoven

door 20 sep, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
37ste Marathon Eindhoven

De Marathon Eindhoven beleeft geheel volgens plan op zondag 10 oktober de 37ste editie. Nadat het kabinet vorige week aankondigde de anderhalvemeterregel per 25 september af te schaffen, heeft de gemeente Eindhoven groen licht gegeven voor het organiseren van het populaire Brabantse evenement. Samen met de veiligheidsdiensten en de gemeente Eindhoven worden de laatste puntjes op de i gezet, waarna verlening van de vergunning volgt.

De gemeente Eindhoven en Golazo hebben de afgelopen dagen intensief samengewerkt om te zorgen dat de marathon kan doorgaan. De deelnemers aan alle onderdelen van de Marathon Eindhoven en de toeschouwers hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Burgemeester Jorritsma beschouwt de hardloopwedstrijd als sportbeoefening die zonder beperkingen kan plaatsvinden en als doorstroomactiviteit voor het publiek.

,,Vele Eindhovenaren, sporters en ondernemers kijken uit naar een sportief evenement in onze sportieve stad. Het samen kunnen beleven van sport hebben we allemaal denk ik enorm gemist. We verheugen ons daarom erg op het marathonweekend,’’ aldus sportwethouder Stijn Steenbakkers.

De Marathon Eindhoven powered by ASML kon vorig jaar niet doorgaan vanwege de coronapandemie. De startbewijzen van lopers die zich toen al hadden aangemeld voor het grootste tweedaagse sportevenement van de provincie Noord-Brabant zijn ook geldig voor de komende editie.

,,Voor de duizenden lopers die al zo lang uitkijken naar ‘Eindhoven’ en alle andere betrokkenen is dit geweldig nieuws,’’ zegt Mario Kadiks, CEO van organisator Golazo. ,,Met de gemeente gaan we nu zo snel mogelijk verder in gesprek over enkele aanpassingen die de veiligheid van ons sfeervolle evenement waarborgen. Onvoorziene omstandigheden daargelaten, staat niets een succesvolle Marathon Eindhoven in de weg.’’

De Marathon Eindhoven heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een (top)sportevenement annex gemoedelijk stadsfeest. Het kent een fraai, snel parcours en is in velerlei opzicht innovatief. In 2019 telde het loopfestijn in totaal 23.500 inschrijvingen. Het goede doel van de Marathon Eindhoven is dit jaar KWF Kankerbestrijding. Deelnemers kunnen bij inschrijving een donatie doen aan dit  goede doel.

Stijn Steenbakkers: ,,In de sportvisie hebben we de ambitie opgenomen om alle inwoners voldoende te kunnen laten bewegen en een aantal grote sportevenementen te willen organiseren. Sportevenementen en specifiek het marathonweekend spelen hierbij een belangrijke rol. Voor elke sporter is er namelijk een mogelijkheid om op zijn of haar niveau deel te nemen. Ik hoop dus veel inwoners te zien hardlopen of wandelen in het marathonweekend!’’

Op zondag 10 oktober staan de volgende onderdelen op het programma: marathon, halve marathon, Jumbo 10 km, Aon City Run 5 km, Mini Marathon 1,6 km. Ook zijn er diverse business runs. De zaterdag ervoor begint met de Renewi Plogging Run (waarbij het marathonparcours joggend wordt ontdaan van zwerfafval) en die dag is verder gereserveerd voor wandeltochten over 12 en 18 kilometer én een nieuw initiatief: Your Marathon Challenge.

Mario Kadiks: ,,Het is fijn dat alles nu kan doorgaan. Net als de lopers die zo enthousiast zijn over de Marathon Eindhoven hebben wij er lang op moeten wachten. Het wordt op 9 en 10 oktober een bijzonder, onvergetelijk weekeinde.’’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Pin It on Pinterest