Ook groen licht voor Amsterdam Marathon

door 21 sep, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Amsterdam Marathon

De 45e editie van de Amsterdam Marathon gaat door. Organisator Le Champion is samen met de gemeente Amsterdam bezig om de laatste puntjes op de i te zetten. Het start- en finishgebied in en rondom het Olympisch Stadion worden georganiseerd als een doorloopactiviteit. Deelnemers hebben zodoende geen coronatoegangsbewijs nodig. Inschrijven voor de hele marathon, halve marathon en 8 km is nog mogelijk t/m zondag 3 oktober.

Vorige week werd bekend dat de 1,5 meter maatregel vanaf 25 september wordt losgelaten. Tot op heden was dit de grootste beperkende maatregel voor grote sportevenementen zoals de TCS Amsterdam Marathon. Organisator Le Champion zal nog wel enkele maatregelen toepassen gericht op het publiek en een aantal hospitality ruimtes. Zo zijn supporters op vertoon van een coronatoegangsbewijs welkom op de tribunes van het Olympisch stadion. Verder zal het publiek worden gewezen op zijn/haar eigen verantwoordelijk om zoveel mogelijk verspreid langs het parcours de lopers aan te moedigen.

Race director René Wit: “De laatste ontwikkelingen zijn ontzettend goed nieuws voor onze marathon. Na de afgelaste editie van vorig jaar en de onzekerheid van de afgelopen maanden zijn wij dolgelukkig dat we naar verwachting weer met vele hardlopers samen kunnen komen in onze prachtige hoofdstad. De voorbereidingen waren al in volle gang en op dit moment wordt er hard gewerkt om het programma volgens de laatste richtlijnen definitief te maken. Wij verwachten dat iedereen die is blijven doortrainen, met de kennis van nu zich alsnog zal inschrijven voor een startplek op zondag 17 oktober. Zonder twijfel wordt dit een onvergetelijke editie!”.

Snel parcours langs Amsterdamse highlights

De TCS Amsterdam Marathon is in het bezit van het Platinum Label van de World Athletics en staat bekend om het snelle én aantrekkelijke parcours langs vele Amsterdamse highlights, zoals het Rijksmuseum, het Vondelpark, de Amstel en de Zuidas. De finish voor alle afstanden is in het iconische Olympisch Stadion uit 1928.

Normaal gesproken is de marathon van Amsterdam het meest internationale sportevenement van Nederland. In 2019 stonden er maar liefst 45.000 deelnemers uit 140 verschillende landen aan de start. Het aantal nationaliteiten zal bij de komende editie lager liggen, doordat veel landen nog steeds met reisbeperkingen te maken hebben.

Internationaal eliteveld en NK marathon

De TCS Amsterdam Marathon heeft jaarlijks zowel internationaal als nationaal een zeer sterk deelnemersveld aan de start staan. Dit jaar wordt in Amsterdam ook weer het Nederlands kampioenschap marathon gehouden. Le Champion heeft voor de komende editie drie van Nederlands beste marathonlopers vastgelegd: Michel Butter, Björn Koreman en Frank Futselaar. De overige namen voor het NK en het internationale eliteveld worden binnenkort bekend gemaakt.

Inschrijven

Inschrijven voor de diverse looponderdelen kan op www.tcsamsterdammarathon.nl. In hetzelfde weekend van de marathon wordt ook de Amsterdam City Walk georganiseerd. Voor dit wandelevenement op zaterdag 16 oktober is er eveneens groen licht. Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.amsterdamcitywalk.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest