Marius Kipserem wil opnieuw de zege, een pr en parcoursrecord bij 40ste Marathon Rotterdam

door 1 okt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Marius Kipserem Tijdens Marathon Rotterdam

Marius Kipserem keert met ambitieuze plannen terug naar de Maasstad. De Keniaan, die de Marathon Rotterdam in 2019 op indrukwekkende wijze won, wil op zondag 24 oktober opnieuw met een persoonlijk én parcoursrecord de hoofdprijs opeisen.

Tijdens de gedenkwaardige NN Marathon Rotterdam van twee jaar geleden maakte Kipserem (33) een overweldigende indruk. De Afrikaanse topper ging er al na 35 kilometer in zijn eentje vandoor en finishte onbedreigd in een pr van 2.04.11. Nooit was iemand sneller op de Coolsingel.

Kipserem zegevierde in 2016 ook al in Rotterdam, toen hij als outsider letterlijk en figuurlijk uit de schaduw van de favorieten stapte. Zijn tijd van 2.06.11 was destijds eveneens een persoonlijk record. In 2018 eindigde hij als vijfde in 2.07.22.

Abdi Nageeye

De NN Marathon Rotterdam van 2019 was niet alleen vanwege de records van Kipserem memorabel. Abdi Nageeye ‘vloog’ op het snelle parcours naar een Nederlands record van 2.06.11. Nageeye, deze zomer tweede op de Olympische Spelen in Japan, kiest dit najaar voor de marathon van New York.

Nageeyes vriend en trainingsmaat Bashir Abdi (32), die hij tijdens de Spelen op spraakmakende wijze ‘meesleurde’ naar de bronzen medaille, start zoals eerder gemeld wel in de 40ste NN Marathon Rotterdam. De Belgische topatleet van Somalische komaf wil de jubileumeditie opsieren met een Europees record. Dat staat nu met 2.04.16 op naam van de Turk Kaan Kigen Özbilen. Bashir Abdi’s pr is 2.04.49, de op een na snelste Europese tijd.

Mario Kadiks, die na 35 edities afscheid neemt als organisator van de NN Marathon Rotterdam: ,,Toppers met zulke grote aspiraties als Marius Kipserem en Bashir Abdi geven het evenement iets speciaals. Het belooft een spannende én snelle race te worden.’’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Wedstrijdatleten klaar voor Dam tot Damloop

Aanstaande zondag vindt de 37e editie van de Dam tot Damloop plaats. In het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam blikte organisator Le Champion samen met de kanshebbers vooruit op de 10 Engelse Mijl wedstrijd. De Keniaan Geoffry Kipchumba zoekt zondag...

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Prestigieuze Dam tot Damloop prooi voor Kimeli en Keino

Winnaar Dam tot Damloop 2023 De 37e editie van de Dam tot Damloop is vandaag gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. De 25-jarige Kimeli plaatste in de laatste kilometer de beslissende versnelling. Hij triomfeerde tijdens zijn...

Pin It on Pinterest