Marius Kipserem wil opnieuw de zege, een pr en parcoursrecord bij 40ste Marathon Rotterdam

door 1 okt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Marius Kipserem Tijdens Marathon Rotterdam

Marius Kipserem keert met ambitieuze plannen terug naar de Maasstad. De Keniaan, die de Marathon Rotterdam in 2019 op indrukwekkende wijze won, wil op zondag 24 oktober opnieuw met een persoonlijk én parcoursrecord de hoofdprijs opeisen.

Tijdens de gedenkwaardige NN Marathon Rotterdam van twee jaar geleden maakte Kipserem (33) een overweldigende indruk. De Afrikaanse topper ging er al na 35 kilometer in zijn eentje vandoor en finishte onbedreigd in een pr van 2.04.11. Nooit was iemand sneller op de Coolsingel.

Kipserem zegevierde in 2016 ook al in Rotterdam, toen hij als outsider letterlijk en figuurlijk uit de schaduw van de favorieten stapte. Zijn tijd van 2.06.11 was destijds eveneens een persoonlijk record. In 2018 eindigde hij als vijfde in 2.07.22.

Abdi Nageeye

De NN Marathon Rotterdam van 2019 was niet alleen vanwege de records van Kipserem memorabel. Abdi Nageeye ‘vloog’ op het snelle parcours naar een Nederlands record van 2.06.11. Nageeye, deze zomer tweede op de Olympische Spelen in Japan, kiest dit najaar voor de marathon van New York.

Nageeyes vriend en trainingsmaat Bashir Abdi (32), die hij tijdens de Spelen op spraakmakende wijze ‘meesleurde’ naar de bronzen medaille, start zoals eerder gemeld wel in de 40ste NN Marathon Rotterdam. De Belgische topatleet van Somalische komaf wil de jubileumeditie opsieren met een Europees record. Dat staat nu met 2.04.16 op naam van de Turk Kaan Kigen Özbilen. Bashir Abdi’s pr is 2.04.49, de op een na snelste Europese tijd.

Mario Kadiks, die na 35 edities afscheid neemt als organisator van de NN Marathon Rotterdam: ,,Toppers met zulke grote aspiraties als Marius Kipserem en Bashir Abdi geven het evenement iets speciaals. Het belooft een spannende én snelle race te worden.’’

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!