De Harbour Run is weer terug

door 2 okt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Harbour Run

Na een jaar afwezigheid is het op zondag 3 oktober eindelijk weer zover, de Harbour Run 2021! Voor alweer het achtste jaar is de Rotterdamse haven het decor voor de 6 of 10 km lange obstakelrun over de kades en haventerreinen van Europa’s grootste containerhaven. Dankzij nieuwe partners staat de deelnemers een geheel nieuw parcours, nieuwe terreinen én nieuwe obstakels te wachten.

De afgelopen jaren is de Harbour Run een Rotterdams begrip geworden. Veel deelnemers zijn weer blij dat evenement over enkele dagen weer van start gaat. “Al vanaf de eerste editie van de Harbour Run hebben we van dichtbij mogen meemaken wat voor fantastisch evenement dit is. Ons enthousiasme was direct gewekt en dit jaar zijn we ook weer klaar voor een nieuwe editie!”, aldus het deelnemende businessteam van International Lashing Service.

Door harde werkers, voor harde werkers

De sfeer langs het parcours en op het start-/finishterrein, met muziek en foodtrucks, maakt de Harbour Run tot een jaarlijks feest, waarbij de sportieve prestaties met elkaar worden gevierd. Naast de gezelligheid blijft het ook hard werken op het terrein van de havenarbeiders, want er moeten 27(!) gerse obstakels getrotseerd worden. Ruim 6.000 deelnemers gaan deze uitdaging aan en wagen een poging om zich een weg te banen langs schepen, kranen, containers en door havenloodsen.

“We laten met de Harbour Run mensen op een sportieve manier kennis maken met de Rotterdamse haven. Hiermee zorgen we voor een krachtige verbinding tussen de stad en de haven”, aldus Martin den Ouden van sportmarketingbureau SportVibes dat de Harbour Run organiseert.

Nieuw! De Harbour Walk

Dit jaar biedt de organisatie iedereen de kans om te genieten van de unieke locatie waar de Harbour Run elk jaar plaatsvindt. Op zondag 3 oktober gaat namelijk de eerste editie van de Harbour Walk van start. Tijdens deze wandeltocht door de Rotterdamse haven beleven deelnemers van dichtbij mee hoe de Harbour Run lopers over de rauwe obstakels klimmen en klauteren. Ondertussen genieten ze van de bijzondere verhalen uit de Rotterdamse haven verteld door gidsen vanuit het Maritiem Museum Rotterdam.

Zowel individuen, groepen als bedrijven kunnen deelnemen aan het Rotterdamse evenement. De Harbour Run kenmerkt zich door een enorme groep deelnemende businessteams. Meer dan 200 bedrijventeams doen dit jaar weer mee waarvan het grootste gedeelte havengerelateerd is.

Programma

  • 10:00 uur Evenemententerrein geopend
  • 11:00 uur  Startschot Harbour Run 2021 met Annet Koster (Havenvrouw van het jaar) en René de Vries namens mainpartner Havenbedrijf Rotterdam
  • 11:00 uur  Start eerste editie Harbour Walk
  • 11:45 uur  Eerste finisher Harbour Run 2021
  • 17:00 uur  Laatste finisher Harbour Run 2021 verwacht

Om de 15 minuten wordt er een startserie weggeschoten. De eerste startwave begint om 11.00 uur aan de obstacle run en de laatste startwave vertrekt om 14.30 uur.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!