Lopen in het donker en toch net zo goed gezien worden als overdag, in de nieuwe Brooks Run Visible-collectie

door 4 okt, 2021Kleding, Kleding en schoenen0 Reacties

Select 2024Select 2024
Brooks Run Visible-collectie

Loop je graag hard, maar lukt het je niet altijd om je rondje voor zonsondergang in te plannen? Dat hoeft geen probleem te zijn als je de juiste uitrusting draagt. De Brooks Run Visible-collectie bestaat uit kleding, schoenen en accessoires, waarmee je op tot wel 180 meter afstand vanuit bewegende voertuigen herkend wordt als loper. De collectie maakt gebruikt van de nieuwste technologie voor lopers die langer willen lopen en is duurzamer dan ooit. Wanneer de zon onder is, kun je schitteren in de nieuwe collectie van Brooks, vanaf nu verkrijgbaar op www.brooksrunning.nl en in geselecteerde winkels zoals RunningDirect.nl.

From Unseen to Unstoppable

De Run Visible-collectie is speciaal ontworpen om je zichtbaar te houden en is gemaakt met innovatief retro-reflecterend materiaal in de belangrijke bewegingszones. De kleuren van de collectie hebben een hoog contrast en hoge zichtbaarheid, zoals bijvoorbeeld ‘nightlife yellow’, een van de best zichtbare kleuren in schemering of het donker. Zo weet je zeker dat je snel als loper herkend wordt. Het materiaal reflecteert het licht van de koplampen van een auto direct terug naar de bestuurder. Elk artikel in de Run Visible-collectie geeft een hoeveelheid licht terug die overeenkomt met dat van ten minste 300 brandende kaarsen. Het resultaat? Dat je er gerust voor kunt kiezen om na zonsondergang te gaan lopen – of ruim voor zonsopkomst natuurlijk.

“Bij Brooks ontwerpen we onze kleding met de loper in gedachten en halen we alle afleidingen weg” aldus Helen Spalton, Apparel Merchandising Manager voor Brooks Running in de EMEA-regio. “Ook wanneer het sneller donker wordt, hoef je je geen zorgen te maken of je wel goed zichtbaar bent. We hebben met wetenschappers samengewerkt om te bepalen hoe het oog mensen onderscheidt in omstandigheden met weinig tot geen licht. We hebben deze onderzoeksbevindingen toegepast om kleding te maken die lopers in het donker gemakkelijk herkenbaar maakt voor automobilisten, door gebruik te maken van contrastrijke kleuren en 3M™ Scotchlite™ Carbon Black Stretch retro-reflectie in kritieke bewegingszones. Daarnaast bestaat onze Run Visible Fall 2021-collectie uit meer gerecycled polyester dan voorheen, wat bijdraagt aan het doel van Brooks om tegen 2023 100% gerecycled polyester te gebruiken in schoenen en nieuwe kledingmaterialen.”

Verantwoord hardlopen 

De Run Visible-collectie is er voor zowel mannen als vrouwen en bestaat uit veelzijdige producten voor warm en koud weer. De collectie van dit jaar is duurzamer dan ooit! Brooks heeft de Run Visible-kledingstukken naar een hoger niveau getild door te werken met gerecycled materiaal. Ten minste 53% van de nieuwe Carbonite producten zijn gemaakt van gerecyclede stoffen. De Carbonite-tops met lange mouwen bestaan maar liefst uit 84% gerecycled materiaal, terwijl dat voor andere producten 70% is. Dat is 26% meer dan vorig seizoen. Daarnaast is 85% van de Run Visible-collectie gemaakt met bluesign®-gecertificeerde materialen, een stijging van 31% ten opzichte van 2020.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten Carbonite-tops, zoals jasjes, vesten, tops met lange mouwen of korte mouwen en tanktops. Voor de benen kun je kiezen voor Carbonite-leggings of -shorts. Of je nu van plan bent het koude weer te trotseren of in de hitte te gaan lopen, de strategisch geplaatste retro-reflectiviteit helpt je om in het donker als loper herkend te worden. Kies voor de reflecterende Hyperion Tempo, Ghost 14, of Glycerin 19 om met je kleding te matchen. Door de fluorescerende accenten en het draagcomfort, zijn deze schoenen altijd een slimme keuze. Maak het geheel af met de juiste reflecterende Run Visible-accessoires en niets kan je er nog van weerhouden om meer kilometers in het donker te maken!


Bekijk hier 11 tips voor hardlopen in het donker.

Tags: Brooks

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO 31

ASICS lanceert de GEL-KAYANO™ 31. Het verbeterde bovenwerk van deze laatste toevoeging aan het assortiment zorgt voor een optimaal comfortabele run. Hardlopers worden door het nieuwste model van de GEL-KAYANO™ bij elke stap ondersteund.  De...

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

Mizuno lanceert gloednieuwe supertrainer NEO VISTA

De splinternieuwe Mizuno NEO VISTA is gemaakt voor swift running. Dat is hardlopen met een soepele, moeiteloze tred voor extra snelheid. De hardloopschoen is ontworpen als een dagelijkse supertrainer op basis van Mizuno’s nieuwste technologieën...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!