Amsterdam Marathon is op 17 oktober live te zien bij de NOS

door 7 okt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Amsterdam Marathon

De Amsterdam Marathon is op zondag 17 oktober live te volgen op NOS.nl. De start van de elitewedstrijd en het NK marathon is om 9.00 uur in het Olympisch Stadion. Via de livestream gaat de uitzending vanaf 8.50 uur van start. De internationale marathon is ook dit jaar weer wereldwijd live te volgen, met uitzendingen op Europsport 2, SuperSport en Eurosport Asia.

Sportorganisatie Le Champion gaat voor de live uitzending van de TCS Amsterdam Marathon een driejarige samenwerking aan met de NOS. Dit jaar is de wedstrijd live te volgen via de livestream op NOS.nl en de NOS-app. Vanaf de editie van 2022 wordt de najaarsmarathon ook live uitgezonden op televisie.

Race director René Wit is trots op het vernieuwde partnership: “Vanaf 2010 spraken we bij Le Champion de ambitie uit om door te groeien met de TCS Amsterdam Marathon. Een live televisieregistratie was daarbij onmisbaar. Op deze manier kon er meer internationale bekendheid worden gegenereerd. Met het juiste team om ons heen konden we de productie jarenlang in eigen beheer doen. Het evenement heeft sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt en krijgt nu ook op nationaal niveau via de NOS het podium dat het verdient.”

Naast de livestream op NOS.nl, de NOS-app en www.tcsamsterdammarathon.nl zendt de NOS in de middag op TV een lange samenvatting uit van de wedstrijd. Deze samenvatting is ook op BVN te zien. In de avond volgt in NOS Studio Sport een korte samenvatting. Eerder in de middag is het evenement tussen 12.00 en 14.00 uur live te volgen via NH en AT5.

Internationale live-uitzending

De World Atlethics Platinum Label wedstrijd is niet alleen in Nederland te volgen, maar ook buiten onze landsgrenzen in alle continenten van de wereld. De TCS Amsterdam Marathon is maar liefst in 190 landen live, met uitzendingen in:

  • Europa via Eurosport 2
  • Frankrijk via L’Equipe 24
  • Afrika via SuperSport
  • Zuidoost-Azië Asia via Eurosport Asia
  • Amerika en Canada via Flo Athletics
  • Latijns-Amerika via ESPN Sur
  • Australië via Flo Athletics

Internationaal topveld en NK marathon

Er wordt bij de mannen een boeiende wedstrijd verwacht tussen de vier razendsnelle lopers Tamirat Tola, Leul Gebresilase, Laban Korir en Jonathan Korir. De atleten gaan samen strijden voor een tijd sneller dan het parcoursrecord van 2.04.06 (Lawrence Cherono, 2018).

Ook het Nederlands kampioenschap marathon wordt tijdens de uitzending uitgebreid in beeld gebracht. Met vier van Nederlands beste marathonlopers aan de start belooft het dit jaar ontzettend spannend te worden op het snelle parcours door onze hoofdstad. Le Champion heeft Khalid Choukoud, Michel Butter, Björn Koreman en Frank Futselaar vastgelegd voor het NK. Bij de vrouwen zullen de ogen gericht zijn op de regerend nationaal kampioene uit 2019, Bo Ummels. Zij neemt het onder andere op tegen Ruth van der Meijden.

De inschrijving voor de 45e editie van de TCS Amsterdam Marathon is inmiddels gesloten. Op zondag 17 oktober staan er ruim 31.000 deelnemers aan de start van de hele marathon, halve marathon, 8 km en kids runs. Kijk voor meer informatie op www.tcsamsterdamarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Pin It on Pinterest