Toplopers aan de start van de 34e editie van de 4 Mijl van Groningen

door 7 okt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Eva Cherono Tijdens de 4 Mijl van Groningen

Zondag 10 oktober staat er traditiegetrouw een mix van internationale en nationale topatleten aan de start bij de Mijl van Groningen. Eva Cherono, respectievelijk de snelste vrouw van de 4 Mijl 2018 en 2019, keert terug. Nederlandse inbreng is er bij de heren met Richard Douma, Yorben Ruiter en Tom Hendrikse. Bij de dames komt Maureen Koster opnieuw in actie.

De 25-jarige Eva Cherono uit Kenia is de absolute topfavoriet bij de dames. In 2019 kwam zij als eerste dame over de finish in een tijd van 19.30. Dit jaar gaat Eva voor een derde overwinning, waarbij ze zich op een nieuw PR (momenteel 19.14) richt.Olympiërs Robin Hendrix en Dieter Kersten uit België, bekend van de Tokyo 5000 en de Tokyo Marathon, doen dit jaar mee.

In de aanloop naar de Menzis 4 Mijl van Groningen kreeg een tiental studenten een loopclinic van ALO-student en topatleet Tom Hendrikse. Tom eindigde onlangs als zesde tijdens de NK 10 kilometer op de weg en debuteerde dit jaar op de marathon in een mooie tijd van 2.13.03. Daarnaast is hij ook lid van Team4Mijl. Hij weet goed wat hij de lopers mee moet geven. In 2019 liep Tom de Menzis 4 Mijl van Groningen in 18.43 minuten. Dit jaar doet hij weer mee en streeft hij naar een tijd van 18.20 of sneller.

Wij zijn ontzettend blij dat we dit jaar het hardloopevenement weer mogen organiseren. We merken aan het dagelijks leven dat de coronacrisis niet alleen de samenleving tot stilstand heeft gebracht, maar ook in de keten zijn sporen nalaat. Dit hebben we in de voorbereiding gemerkt, maar ook bij de toplopers. Peruth Chemutai zou haar debuut maken op de Menzis 4 Mijl van Groningen, maar door omstandigheden kan zij helaas niet meer mee doen. Aan de start staat dit jaar wel weer een mooie mix van internationale en nationale topatleten tijdens dit hardloopfestijn.

Roemrijke historie

De Menzis 4 Mijl van Groningen kent een prachtige historie. Veel toplopers komen graag naar Groningen om op het nagenoeg rechte parcours van Haren naar Groningen een snelle tijd neer te zetten en te genieten van de entourage. Op de startlijst staan dan ook meerdere lopers die al eerder deelnamen. Het wordt weer een feest in de stad!

Meet & Greet

Voorafgaand aan het weekend van de Menzis 4 Mijl wordt er op vrijdag 8 oktober een Meet & Greet georganiseerd in het Mercure hotel in Groningen om 11:00. Eva Cherono uit Kenia zal hierbij aanwezig zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest