Silas Too en Bregje Smits winnen 37e editie Marathon Eindhoven

door 10 okt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Silas Too wint Marathon Eindhoven

1 jaar, 11 maanden en 128 dagen. Dat is het aantal dagen sinds het startschot van de editie in 2019. Onder ideale loopomstandigheden genoten duizenden lopers én toeschouwers zoals vanouds van het grootste tweedaagse sportevenement van de provincie Noord-Brabant. De Keniaan Silas Too won de editie met een persoonlijk record in een tijd van 2:06:32. Aan het KWF werd een prachtig bedrag overhandigd. 

Silas Too was niet de enige Keniaan met een podiumplek. Ook Martin Kosgey (02:06:56) en Timothy Kiplagat Ronoh (02:07:01) vielen in de prijzen. Het parcoursrecord werd dit jaar niet verbroken. De snelste tijd staat op naam van landgenoot Dickson Chumba, die in 2012 02:05:46 nodig had om te finishen.

Bregje Smits Wint bij de vrouwen Marathon Eindhoven

Vrouwen

Bij de vrouwen was het geen onbekende die als eerste de finishlijn passeerde. De Eindhovense Bregje Smits schreef de titel op haar naam en finishte onder luid applaus in een tijd van 02:48:08. Het parcoursrecord staat sinds 2011 op naam van de Keniaanse Georginia Rono (02:24:33).

Op de tiende dag, van de tiende maand om 10:00 uur met een temperatuur rond de tien graden werd op de Mathildelaan het startschot van de 37e Marathon Eindhoven gelost door Stijn Steenbakkers, wethouder van economie, Brainport, innovatie, onderwijs en sport.

De jongste atleten vertrokken om 09.30 uur vanaf het 18 Septemberplein om na een route van 1,6 km te finishen op de Vestdijk. In de ochtend werd ook het startschot van de AON City Run 5 km en de Jumbo 10 km gegeven. De Halve Marathon – het meest populaire onderdeel – ging in de middag van start en was de afsluiter van het sportieve weekend waar iedereen in de regio en ver daarbuiten lange tijd naar hunkerde. 

Niet alleen de lopers waren blij dat het eindelijk weer mocht. Langs het parcours was het ook weer vertrouwd Brabants gezellig. Genietend van een najaarszonnetje ‘droegen’ de opgetogen toeschouwers de ruim 18.000 deelnemers naar de iconische finish op de Vestdijk.

Mario Kadiks kijkt met blijdschap terug op het marathonweekend. ‘’Schitterend. Om na lange tijd weer zoveel vrolijke gezichten en ontlading bij de lopers te zien en positieve reacties te ontvangen is erg mooi. Na bijna twee jaar afwezigheid stond de stad zoals vanouds weer in het teken van de marathon. We zetten ons in om zoveel mogelijk mensen uit de regio in beweging te brengen en dat is met dank aan de gemeente, sponsoren, vrijwillers en alle andere betrokkenen gelukt.’’, aldus de directeur van Golazo Nederland, de organisatie achter het hardloopevenement.

Elk jaar staat bij de Marathon Eindhoven een goed doel centraal. Deze editie riep de organisatie haar deelnemers op om bij te dragen aan een beter leven voor mensen die te maken hebben met kanker. Onder het motto ‘’Ren tegen kanker en vóór het leven tijdens de Marathon Eindhoven!’’ werd het mooie bedrag van €287.910 in de loop van de dag overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.

Geheel volgens traditie vindt de Marathon Eindhoven powered by ASML volgend jaar ook weer plaats op de tweede zaterdag en zondag van oktober. De 38e editie vindt plaats op zaterdag 8 en zondag 9 oktober 2022.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!