Ook vrouwenrace belooft spanning en snelle tijden bij 40ste Marathon Rotterdam

door 12 okt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
MArathon Rotterdam podium vrouwen

De 40ste Marathon Rotterdam brengt op zondag 24 oktober twee Keniaanse topatletes aan de start die beiden gebrand zijn op de zege én een persoonlijk record. De favorieten Bornes Kitur en Stella Barsosio kennen het snelle parcours van eerdere optredens en willen die ervaring uitbuiten om op triomfantelijke wijze te finishen op de Coolsingel.

Bornes Kitur (34) is op papier de snelste deelneemster met een persoonlijk record van 2.21.26. Met die tijd won ze haar vorige marathon, op 27 oktober 2019 in de Slowaakse stad Ljublana. In 2015 maakte de Afrikaanse in Rotterdam haar debuut op de klassieke afstand (2.44.25). Een jaar later finishte ze op de Coolsingel als achtste vrouw in 2.34.25. Ze is toe aan haar elfde marathon.
Stella Barsosio (28, links op de foto) eindigde in 2019 tijdens de NN Marathon Rotterdam in een pr van 2.23.36 als tweede vrouw, achter de Ethiopische winnares Ashete Bekere. In hetzelfde jaar schitterde ze met een parcoursrecord (2.24.33) in Sydney. Ze begint aan haar achtste marathon. Behalve in Sydney was ze de snelste in Skopje (2017, 2.33.42), Krakau (2016, 2.33.01) en Belgrado (2016, debuut in 2.43.41).

De Keniaanse toppers zijn de favorieten in een veld met onder meer ook Nataliya Lehonkova (Oekraïne, pr 2.28.58), de Noorse Runa Skrove Falch (2.33.52), de Zweedse Louise Wiker (2.36.29) en de Nederlandse atletes Jacelyn Gruppen (2.52.17) en Marijke Visser (debuut).

,,Net als bij de mannen belooft ons jubileum bij de vrouwen een interessante race op te leveren: spannend én snel,’’ aldus Mario Kadiks, die na 35 edities afscheid neemt als organisator van de NN Marathon Rotterdam.

Eerder werd bij de mannen de komst bekend van onder anderen Marius Kipserem. De Keniaan, die de NN Marathon Rotterdam in 2019 op indrukwekkende wijze naar zijn hand zette (2.04.11), aast opnieuw op een trilogie: overwinning, persoonlijk én parcoursrecord. De Belg Bashir Abdi, afgelopen zomer winnaar van het brons tijdens de Olympische Spelen in Japan, heeft aangekondigd een aanval te willen doen op het Europees record.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!