Ook vrouwenrace belooft spanning en snelle tijden bij 40ste Marathon Rotterdam

door 12 okt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Pre-Zomer Pre-Zomer
MArathon Rotterdam podium vrouwen

De 40ste Marathon Rotterdam brengt op zondag 24 oktober twee Keniaanse topatletes aan de start die beiden gebrand zijn op de zege én een persoonlijk record. De favorieten Bornes Kitur en Stella Barsosio kennen het snelle parcours van eerdere optredens en willen die ervaring uitbuiten om op triomfantelijke wijze te finishen op de Coolsingel.

Bornes Kitur (34) is op papier de snelste deelneemster met een persoonlijk record van 2.21.26. Met die tijd won ze haar vorige marathon, op 27 oktober 2019 in de Slowaakse stad Ljublana. In 2015 maakte de Afrikaanse in Rotterdam haar debuut op de klassieke afstand (2.44.25). Een jaar later finishte ze op de Coolsingel als achtste vrouw in 2.34.25. Ze is toe aan haar elfde marathon.
Stella Barsosio (28, links op de foto) eindigde in 2019 tijdens de NN Marathon Rotterdam in een pr van 2.23.36 als tweede vrouw, achter de Ethiopische winnares Ashete Bekere. In hetzelfde jaar schitterde ze met een parcoursrecord (2.24.33) in Sydney. Ze begint aan haar achtste marathon. Behalve in Sydney was ze de snelste in Skopje (2017, 2.33.42), Krakau (2016, 2.33.01) en Belgrado (2016, debuut in 2.43.41).

De Keniaanse toppers zijn de favorieten in een veld met onder meer ook Nataliya Lehonkova (Oekraïne, pr 2.28.58), de Noorse Runa Skrove Falch (2.33.52), de Zweedse Louise Wiker (2.36.29) en de Nederlandse atletes Jacelyn Gruppen (2.52.17) en Marijke Visser (debuut).

,,Net als bij de mannen belooft ons jubileum bij de vrouwen een interessante race op te leveren: spannend én snel,’’ aldus Mario Kadiks, die na 35 edities afscheid neemt als organisator van de NN Marathon Rotterdam.

Eerder werd bij de mannen de komst bekend van onder anderen Marius Kipserem. De Keniaan, die de NN Marathon Rotterdam in 2019 op indrukwekkende wijze naar zijn hand zette (2.04.11), aast opnieuw op een trilogie: overwinning, persoonlijk én parcoursrecord. De Belg Bashir Abdi, afgelopen zomer winnaar van het brons tijdens de Olympische Spelen in Japan, heeft aangekondigd een aanval te willen doen op het Europees record.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Feit of fabel: 5 mythes over hardlopen

Er doen zich talloze mythes de ronde over de oudste sport van het universum: hardlopen. De één misschien nog wel gekker dan de ander. Maar welke is waar en welke (absoluut) niet? Jussi Peltonen, Senior Researcher bij Polar Research Center deelt...

Pin It on Pinterest