Ook vrouwenrace belooft spanning en snelle tijden bij 40ste Marathon Rotterdam

door 12 okt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
MArathon Rotterdam podium vrouwen

De 40ste Marathon Rotterdam brengt op zondag 24 oktober twee Keniaanse topatletes aan de start die beiden gebrand zijn op de zege én een persoonlijk record. De favorieten Bornes Kitur en Stella Barsosio kennen het snelle parcours van eerdere optredens en willen die ervaring uitbuiten om op triomfantelijke wijze te finishen op de Coolsingel.

Bornes Kitur (34) is op papier de snelste deelneemster met een persoonlijk record van 2.21.26. Met die tijd won ze haar vorige marathon, op 27 oktober 2019 in de Slowaakse stad Ljublana. In 2015 maakte de Afrikaanse in Rotterdam haar debuut op de klassieke afstand (2.44.25). Een jaar later finishte ze op de Coolsingel als achtste vrouw in 2.34.25. Ze is toe aan haar elfde marathon.
Stella Barsosio (28, links op de foto) eindigde in 2019 tijdens de NN Marathon Rotterdam in een pr van 2.23.36 als tweede vrouw, achter de Ethiopische winnares Ashete Bekere. In hetzelfde jaar schitterde ze met een parcoursrecord (2.24.33) in Sydney. Ze begint aan haar achtste marathon. Behalve in Sydney was ze de snelste in Skopje (2017, 2.33.42), Krakau (2016, 2.33.01) en Belgrado (2016, debuut in 2.43.41).

De Keniaanse toppers zijn de favorieten in een veld met onder meer ook Nataliya Lehonkova (Oekraïne, pr 2.28.58), de Noorse Runa Skrove Falch (2.33.52), de Zweedse Louise Wiker (2.36.29) en de Nederlandse atletes Jacelyn Gruppen (2.52.17) en Marijke Visser (debuut).

,,Net als bij de mannen belooft ons jubileum bij de vrouwen een interessante race op te leveren: spannend én snel,’’ aldus Mario Kadiks, die na 35 edities afscheid neemt als organisator van de NN Marathon Rotterdam.

Eerder werd bij de mannen de komst bekend van onder anderen Marius Kipserem. De Keniaan, die de NN Marathon Rotterdam in 2019 op indrukwekkende wijze naar zijn hand zette (2.04.11), aast opnieuw op een trilogie: overwinning, persoonlijk én parcoursrecord. De Belg Bashir Abdi, afgelopen zomer winnaar van het brons tijdens de Olympische Spelen in Japan, heeft aangekondigd een aanval te willen doen op het Europees record.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest