Inschrijving 39e Utrecht Marathon geopend

door 16 okt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Utrecht Marathon

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park vindt – na twee jaar afwezigheid wegens COVID-19 – plaats op zondag 3 april 2022. De startbewijzen van lopers die zich al hadden aangemeld voor de editie die gepland stond in 2020 blijven geldig voor de 39e editie. De deelnemers lopen langs verschillende Utrechtse highlights en finishen op het Utrecht Science Park waar Running, Food en Musi centraal staan. Ook deze editie steunt het evenement KWF Kankerbestrijding.

Afstanden voor iedereen

Met een vernieuwd programma en muziekpunten langs het parcours wordt van de Utrecht Marathon een sfeervol Utrechts evenement gemaakt. De verschillende oude- en nieuwe stadsdelen van Utrecht zijn door het marathonparcours (42,195km) aan elkaar verbonden, wat voor een unieke loopbelevenis zorgt. De Marathon Utrecht bestaat verder uit de volgende onderdelen: Utrecht Science Park Halve Marathon (21,1 km), Kwart Marathon (10,55 km) en de KWF Mini Marathon (± 1.5 km).

Utrecht Science Park

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park is niet zomaar een sportevenement. De prachtige route vanuit het Science Park maakt een mooie verbinding met stad en regio Utrecht en sluit naadloos aan bij het Utrechtse ‘Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen’. Het evenement stimuleert een gezonde leefstijl en voor iedereen is er een passende afstand.

“Op het Utrecht Science Park werken we samen aan een gezonde, duurzame samenleving. Hier werken ruim 75.000 studenten, wetenschappers en medewerkers van gerenommeerde medische centra, kennisinstellingen en bedrijven intensief samen aan het ontwikkelen en toepassen van baanbrekende wetenschap en oplossingen op het gebied van gezondheidzorg, life sciences en duurzaamheid. Samen met (kennis)partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Sportcentrum Olympos en KWF Kankerbestrijding geven we inhoud aan de Utrecht Marathon, als start voor een langer en gezonder leven”, aldus Jan Henk van der Velden, directeur-bestuurder Stichting Utrecht Science Park.

KWF – Ren tegen Kanker

De Utrecht Marathon steunt ook in 2022 KWF Kankerbestrijding. Minder mensen die kanker krijgen. Meer mensen die genezen. Meer mensen die beter leven met en na kanker. Dat is het doel van KWF Kankerbestrijding. De deelnemers kunnen het verschil maken door bij inschrijving een donatie te doen en/of een actiepagina aan te maken bij het KWF. Bovendien heeft KWF een unieke actie. Als je via KWF inschrijft voor de kwart, halve of de hele marathon én minimaal 500 euro ophaalt aan sponsorgeld, word je beloond met een gratis startbewijs en het unieke Ren tegen kanker-shirt.

Inschrijven

De inschrijving van de Utrecht Marathon op zondag 3 april 2022 is vanaf vandaag geopend. Inschrijven kan op utrechtmarathon.com. Op de website vind je meer informatie over het evenement, zoals de parcoursen en het programma.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest