Letesenbet Gidey verbreekt wereldrecord halve marathon in Valencia

door 24 okt, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

SportSport
Letesenbet Gidey Verbreekt wereldrecord in Valencia

Letesenbet Gidey maakte een adembenemend debuut voor het NN Running Team door het wereldrecord op de halve marathon te vernietigen en een sterke 1:02:52 neer te zetten in de straten van Valencia.

De Ethiopische, die de wereldrecords op de 5000 en 10.000 meter op de baan in handen heeft, voegde het record op de halve marathon toe met een een hele snelle tijd. Op een zonnige dag in “The City of Running” liep Gidey de 10 km-splitsing in een tijd van 29:45.

Bij het 5 k punt, die ze in 44:29 liep- lag ze 1:01 voor op het wereldrecordschema. Lopend met haar prachtig ritmische stijl handhaafde de 23-jarige haar verbazingwekkende tempo om de recordboeken te herschrijven. En we gaan haar in de toekomst nog vaak zien op de weg. 

Gidey: “Ik ben zo blij dat ik het wereldrecord heb gebroken in mijn eerste halve marathon en mijn eerste race voor het NN Running Team! Gracias Valencia.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Practice Happy Yoga

Practice van Happy with Yoga is een online Yoga platform met honderden Yogalessen en cursussen in verschillende stijlen, lengtes en intensiteit. Je kunt hierdoor overal, altijd en onbeperkt je practice doen! We noemen het voor het gemak even ‘De Netflix van de Yoga’.
Happy yoga maand abonnement

Lees ook

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Wat voor weer wordt het tijdens de Dam tot Damloop?

Het weekend verloopt in Amsterdam en Zaandam ronduit wisselvallig. Zowel bij de activiteiten op zaterdag als bij de hoofdwedstrijd op zondag moet rekening worden gehouden met natte omstandigheden. Daarbij wordt het maximaal 16 graden en waait er...

Pin It on Pinterest