Le Champion lanceert Le Champion App ter vergroting van eventbeleving

door 4 nov, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Nieuwe app Le Champion

Sportorganisatie Le Champion heeft voor haar fiets, hardloop- en wandelevenementen een Le Champion App ontwikkeld. In deze nieuwe omgeving kunnen deelnemers en supporters genieten van de ultieme sportbeleving vóór, tijdens en ná de evenementen. Van live tracking tot belangrijke evenementinformatie en trainingstips. De nuttige functionaliteiten zorgen voor een nog leukere deelname en perfecte voorbereiding. De app is vanaf vandaag te downloaden in de App en Play Store.

De Le Champion App is een overkoepelende app, waarin alle evenementen van de sportorganisatie gebundeld zijn. Deelnemers kunnen zich hier inschrijven, specifieke evenementinformatie bekijken en de uiteindelijke sportieve prestatie bekijken.

Voor Le Champion is dit opnieuw een mooie beweging op het gebied van digitalisering. In het verleden konden deelnemers van Le Champion-evenementen alleen gebruikmaken van een evenement-app bij grote evenementen, zoals de Dam tot Damloop, TCS Amsterdam Marathon en Egmond-Pier-Egmond. Nu zijn alle evenementen gebundeld in de nieuwe Le Champion App.

Missie

Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion is enthousiast: “Zoveel mogelijk mensen inspireren om te sporten en te bewegen, dat is de maatschappelijke missie van Le Champion. Dat is nu belangrijker dan ooit. Met onze activiteiten houden we jong en oud vitaal en in conditie, zowel geestelijk als lichamelijk. Wij stimuleren mensen graag tot een gezonde levensstijl. Juist nu zijn wij super gemotiveerd om mensen in beweging te brengen, of dat nu met onze fysieke evenementen is, met virtuele alternatieven of in een hybride toekomst. De nieuwe Le Champion App gaat daar zeker aan bijdragen. Met dit platform krijgen gebruikers naast alle eerdergenoemde functionaliteiten ook extra’s op het gebied van virtuele evenementen, voedingstips en trainingsprogramma’s. We zijn dan ook trots en blij dat we op het gebied van digitalisering deze grote stap vooruit kunnen maken.”

Le Champion wil voor alle drie de disciplines – fietsen, hardlopen en wandelen – relevante content in de app aanbieden. Onlangs is er ook een samenwerking beklonken met JOIN, een trainingsapp voor wielrenners met schema’s en workouts. Deze relevante content is beschikbaar voor de app-gebruikers van Le Champion.

Samenwerking Sportunity

Niels Schut, directeur van digitaal sportmarketingbureau Sportunity: “Door de gedeelde drive, missie en passie van Sportunity en Le Champion voel je dat dit een basis is voor een succesvolle en langdurige samenwerking. Met de Le Champion App willen we deelnemers aan de (virtuele en fysieke) events van Le Champion zowel voor, tijdens als na hun event een geweldige beleving bieden en zoveel mogelijk Nederlanders gedurende het hele jaar in beweging brengen en verbinden. We willen komende jaren de app graag uitbreiden met gave nieuwe functionaliteiten.”

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!