Qader Shafiq nieuwe ambassadeur Zevenheuvelenloop

door 5 nov, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Schrijver Qader Shafiq treedt toe tot de ambassadeursclub van de NN Zevenheuvelenloop. In deze club zitten bekende en minder bekende Nederlanders die de Nijmeegse najaarsklassieker een warm hart toedragen. Shafiq is naast schrijver en dichter ook fervent hardloper. 

Schrijver en dichter

Qader Shafiq is Nijmegenaar en is onder andere bekend van de column die hij wekelijks schreef voor De Gelderlander. Naast schrijver is Shafiq ook dichter en directeur van Bureau Wijland, een advies- en projectbureau voor diversiteit- en leefbaarheidsvraagstukken. Met Bureau Wijland verbindt hij mensen en organisaties met elkaar en met de samenleving. Shafiq is ook coördinator van Shelter City, een landelijk programma voor het beschermen van mensenrechtenverdedigers. In 2019 werd hij verkozen tot Nijmegenaar van het jaar.

Shafiq bij de NN Zevenheuvelenloop

Qader Shafiq is fanatiek hardloper en heeft zestien jaar achter elkaar aan de NN Zevenheuvelenloop deelgenomen. Vanaf 2004 heeft hij geen editie gemist. In 2013 zette hij zijn persoonlijk record neer: 1:15:48. In de laatste editie van 2019 was Shafiq sneller dan tijdens zijn debuut (1:24:12 vs. 1:24:57). De Nijmegenaar is het 37e lid van de ambassadeursclub. De Club van 37 werd opgericht in het 35e jubileumjaar van de NN Zevenheuvelenloop. Onder andere Abdelkader Benali, Dolf Jansen, Ellen van Langen en Rob Jetten zijn lid van de Club van 37.

Lees hier het gedicht van Shafiq voor de Zevenheuvelenloop.

Tags:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest