Deelnemers genieten van sfeervolle 63e editie Plantsoenloop Groningen

door 7 nov, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Bijna 3000 enthousiaste sportievelingen verzamelden zich op zaterdag 6 november aan de start van de Plantsoenloop GroningenDe opkomst van deze klassieker van het Noorden lag deze 63e editie hoger dan tijdens de laatste editie. Ook dit jaar liep het parcours door het kenmerkende, heuvelachtige Noorderplantsoen.

Traditiegetrouw kent het evenement meerdere categorieën, waarbij een podium wordt geboden aan een breed publiek, variërend van jong tot oud. Op deze prachtige, herfstachtige dag startte de Plantsoenloop Groningen met het onderdeel Kids Runs op de Oranjesingel, waarbij de kinderen konden kiezen uit afstanden van 1, 2 en 4 km. Voor de beginnende tot de fanatieke lopers bood het hardloopfestijn afstanden van 4 en 8 km.

“Het is ontzettend mooi dat we na zo lang wachten weer een fantastische editie met elkaar kunnen beleven. Je ziet alleen maar blije gezichten langskomen bij de kinderen, ouders en alle enthousiaste toeschouwers. Het was weer een prachtig familie-event waar jong en oud bij elkaar komt.” Aldus Johan Meijer, Project Manager van de Plantsoenloop Groningen.

Om 14.15 uur klonk het startschot voor de 4 km Plantsoenloop. Nick Marsman werd dit jaar eerste bij de 4 km in een tijd van 00:11:59. Bij de vrouwen mocht Jetske van Kampen de beker in ontvangst nemen met een tijd van 00:13:41. Om 15.00 uur werd het startschot gegeven voor de 8 km Plantsoenloop. Tom Hendrikse nam hier de eretitel in ontvangst, met een tijd van 00:25:04. Silke Jonkman was de snelste vrouw op de 8 km met een tijd van 00:28:04.

Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis

Voor de derde keer op rij was Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis het goede doel van de Plantsoenloop Groningen. Dit jaar werd er een cheque ter waarde van €1750,- overhandigd aan het goede doel. Stichting Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis wil dit geld inzetten voor het project ‘knuffelvriendje’, waarbij kinderen na een heftige operatie een knuffel ontvangen om de narigheid voor even te vergeten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers
Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest