Enschede Marathon viert jubileum met elite label

door 19 nov, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Elite label Enschede maraton

Op zondag 24 april 2022 staat de 52e Enschede Marathon op de kalender. Het belooft om meerdere redenen een bijzondere editie te worden. Natuurlijk omdat de reguliere edities van 2020 en 2021 geen doorgang konden vinden vanwege het coronavirus, maar ook omdat in 2022 Enschede Marathon als oudste marathon van Nederland en van West-Europa 75 jaar bestaat. Om dat te vieren zijn er voor snelle lopers extra bonussen te verdienen.

“We kunnen niet wachten om komend voorjaar na twee jaar weer een ‘gewoon’ marathonweekend te beleven’, zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “Ook de lopers staan te popelen om weer van start te gaan op ons snelle en uitdagende parcours. En omdat Enschede Marathon in 2022 75 jaar bestaat, worden er extra bonussen uitgekeerd.”

Racerecord

Zo kan de snelste man die onder het Enschedese racerecord van Eliud Kipchoge (02.04.30) loopt, een bonus verdienen van €10.000. Ook de snelste vrouw die onder het racerecord van Katharina Steinrück (02.25.59) duikt, krijgt dit bedrag uitgekeerd. “Ja, dat zijn mooie bedragen”, zegt Melief. “We noemen het een racerecord en niet parcoursrecord omdat door de jaren heen het parcours nog wel eens gewijzigd is. Het gaat dus om de snelste tijd die ooit in Enschede is gelopen door een man of vrouw.”

Elite label

Ook goed nieuws is dat Enschede Marathon in 2022 plaats zal vinden onder het zogenaamde elite label, vervolgt Melief. “In 2019 werd bekendgemaakt dat we het bronzen label mochten voeren van de World Athletics federatie. In 2022 wordt tijdelijk een andere labelvoering gehanteerd; in 2023 is het gebruikelijke goud, zilver en brons weer van toepassing. Maar of het nu brons is of elite, het blijft natuurlijk een kwaliteitslabel waar we heel trots op zijn. Want er zijn nogal wat eisen waar je als organisatie moet voldoen voordat je zo’n label krijgt.”

1000 lopers

Dat Enschede Marathon onder marathonlopers een geliefd evenement is, blijkt wel uit het feit dat zich – ruim vijf maanden voordat het startschot klinkt – al bijna duizend marathonlopers hebben ingeschreven. Melief: “Voor de duizendste inschrijver ligt een gratis startnummer klaar met nummer 1000 erop.” Voor de editie van 2022 zijn overigens geen grote veranderingen gepland, stelt ze. “De start en finish op het van Heekplein wordt wellicht iets aangepast, maar dan gaat het om details. Verder is het parcours weer net zo vlak – en dus snel – als men van ons gewend is.”

Kijk voor meer informatie op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest