Enschede Marathon viert jubileum met elite label

door 19 nov, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Elite label Enschede maraton

Op zondag 24 april 2022 staat de 52e Enschede Marathon op de kalender. Het belooft om meerdere redenen een bijzondere editie te worden. Natuurlijk omdat de reguliere edities van 2020 en 2021 geen doorgang konden vinden vanwege het coronavirus, maar ook omdat in 2022 Enschede Marathon als oudste marathon van Nederland en van West-Europa 75 jaar bestaat. Om dat te vieren zijn er voor snelle lopers extra bonussen te verdienen.

“We kunnen niet wachten om komend voorjaar na twee jaar weer een ‘gewoon’ marathonweekend te beleven’, zegt Sandra Melief, directeur Enschede Marathon. “Ook de lopers staan te popelen om weer van start te gaan op ons snelle en uitdagende parcours. En omdat Enschede Marathon in 2022 75 jaar bestaat, worden er extra bonussen uitgekeerd.”

Racerecord

Zo kan de snelste man die onder het Enschedese racerecord van Eliud Kipchoge (02.04.30) loopt, een bonus verdienen van €10.000. Ook de snelste vrouw die onder het racerecord van Katharina Steinrück (02.25.59) duikt, krijgt dit bedrag uitgekeerd. “Ja, dat zijn mooie bedragen”, zegt Melief. “We noemen het een racerecord en niet parcoursrecord omdat door de jaren heen het parcours nog wel eens gewijzigd is. Het gaat dus om de snelste tijd die ooit in Enschede is gelopen door een man of vrouw.”

Elite label

Ook goed nieuws is dat Enschede Marathon in 2022 plaats zal vinden onder het zogenaamde elite label, vervolgt Melief. “In 2019 werd bekendgemaakt dat we het bronzen label mochten voeren van de World Athletics federatie. In 2022 wordt tijdelijk een andere labelvoering gehanteerd; in 2023 is het gebruikelijke goud, zilver en brons weer van toepassing. Maar of het nu brons is of elite, het blijft natuurlijk een kwaliteitslabel waar we heel trots op zijn. Want er zijn nogal wat eisen waar je als organisatie moet voldoen voordat je zo’n label krijgt.”

1000 lopers

Dat Enschede Marathon onder marathonlopers een geliefd evenement is, blijkt wel uit het feit dat zich – ruim vijf maanden voordat het startschot klinkt – al bijna duizend marathonlopers hebben ingeschreven. Melief: “Voor de duizendste inschrijver ligt een gratis startnummer klaar met nummer 1000 erop.” Voor de editie van 2022 zijn overigens geen grote veranderingen gepland, stelt ze. “De start en finish op het van Heekplein wordt wellicht iets aangepast, maar dan gaat het om details. Verder is het parcours weer net zo vlak – en dus snel – als men van ons gewend is.”

Kijk voor meer informatie op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!