Enschede Marathon ontvangt World Athletics Heritage Plaque

door 9 dec, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
Enschede Marathon

Vandaag maakte de internationale atletiekbond World Athletics (voorheen IAAF) bekend dat Enschede Marathon wordt onderscheiden met de prestigieuze World Athletics Heritage Plaque. “Daar zijn we natuurlijk heel blij mee”, zegt Sandra Melief, directeur  Enschede Marathon.“Het is een grote eer en een enorme opsteker voor de organisatie en alle medewerkers. We hebben een bewogen tijd achter de rug waarbij we hebben laten zien dat we altijd blijven denken in mogelijkheden en snel kunnen schakelen. Geweldig om dan zo’n mooie blijk van erkenning te krijgen.”

Enschede Marathon

Mission Marathon

In 2022 bestaat Enschede Marathon als oudste marathon van Nederland (en zelfs van West-Europa) 75 jaar“Dat is op zich al heel bijzonder en was de aanleiding voor de toekenning van de prijs”, vertelt Melief. “Maar we krijgen deze onderscheiding ook als blijk van waardering voor het last minute organiseren van NN Mission Marathon op Vliegveld Twenthe op 18 april van dit jaar. Twee weken ervoor kon deze marathon, waar veel toplopers zich hoopten te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokyo, in Hamburg niet doorgaan. Wij hebben de organisatie toen overgenomen. Een enorme klus, die we met z’n allen succesvol hebben geklaard.”

Goed gezelschap

De World Athletics Heritage Plaque is in 2018 ingesteld door World Athletics-voorzitter Sebastian Coe. De prijs, een fraaie, goudkleurige plaquette, wordt jaarlijks toegekend aan personen of organisaties die “een buitengewoon grote bijdrage aan de wereldwijde geschiedenis en ontwikkeling van de atletieksport hebben geleverd.” Enschede Marathon bevindt zich met deze onderscheiding in bijzonder goed gezelschap, want ook de New York Marathon heeft vandaag deze prijs ontvangen. “We mogen als stad dan ook heel trots zijn op onze marathon”, zegt Niels van den Berg, locoburgemeester en wethouder Sport van Enschede. “Het laat de stad op haar best zien: van organisatie tot deelnemers en publiek. We doen het echt voor en met elkaar.” De plaquette zal binnenkort worden tentoongesteld in het Stadskantoor, zodat iedereen in Enschede deze kan bewonderen. 

Feestje

De 52e editie van Enschede Marathon staat op zondag 24 april 2022 op de kalender. “En daar gaan we nog meer een feestje van maken dan anders”, besluit Melief. “Natuurlijk vanwege deze mooie onderscheiding, maar vooral omdat de reguliere edities van 2020 en 2021 geen doorgang konden vinden. We verheugen ons er dan ook ontzettend op.” 

Kijk voor meer informatie op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

EK Atletiek Rome: programma loopnummers dag 1

Morgen beginnen de EK Atletiek in Rome. Met TeamNL in de finale van de 4x400 meter estafette (mix) en Maureen Koster in de finale van de 5.000 meter. Verder komen Nadine Visser en Maayke Tjin A-Lim uit op de 100 meter horden. Mark Heiden, Job...

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Tijdschema EK Atletiek 2024 Rome

Deze week beginnen de EK Atletiek in Rome in het Stadio Olimpico. De EK Atletiek worden gehouden van 7 tot en met 12 juni 2024. RunningPlus heeft hieronder een tijdschema van de EK Atletiek onder elkaar gezet, zo weet je precies wat wanneer is en...

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

Wat is de toekomst van de zachte hardloopschoen?

De afgelopen decennia heeft hardlopen zich ontwikkeld tot een wereldwijde sensatie die miljoenen mensen over de hele wereld in zijn ban houdt. Of het nu gaat om een ontspannen rondje joggen door het park, een eerste marathon of de intense uitdaging...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!