Enschede Marathon ontvangt World Athletics Heritage Plaque

door 9 dec, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl
Enschede Marathon

Vandaag maakte de internationale atletiekbond World Athletics (voorheen IAAF) bekend dat Enschede Marathon wordt onderscheiden met de prestigieuze World Athletics Heritage Plaque. “Daar zijn we natuurlijk heel blij mee”, zegt Sandra Melief, directeur  Enschede Marathon.“Het is een grote eer en een enorme opsteker voor de organisatie en alle medewerkers. We hebben een bewogen tijd achter de rug waarbij we hebben laten zien dat we altijd blijven denken in mogelijkheden en snel kunnen schakelen. Geweldig om dan zo’n mooie blijk van erkenning te krijgen.”

Enschede Marathon

Mission Marathon

In 2022 bestaat Enschede Marathon als oudste marathon van Nederland (en zelfs van West-Europa) 75 jaar“Dat is op zich al heel bijzonder en was de aanleiding voor de toekenning van de prijs”, vertelt Melief. “Maar we krijgen deze onderscheiding ook als blijk van waardering voor het last minute organiseren van NN Mission Marathon op Vliegveld Twenthe op 18 april van dit jaar. Twee weken ervoor kon deze marathon, waar veel toplopers zich hoopten te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Tokyo, in Hamburg niet doorgaan. Wij hebben de organisatie toen overgenomen. Een enorme klus, die we met z’n allen succesvol hebben geklaard.”

Goed gezelschap

De World Athletics Heritage Plaque is in 2018 ingesteld door World Athletics-voorzitter Sebastian Coe. De prijs, een fraaie, goudkleurige plaquette, wordt jaarlijks toegekend aan personen of organisaties die “een buitengewoon grote bijdrage aan de wereldwijde geschiedenis en ontwikkeling van de atletieksport hebben geleverd.” Enschede Marathon bevindt zich met deze onderscheiding in bijzonder goed gezelschap, want ook de New York Marathon heeft vandaag deze prijs ontvangen. “We mogen als stad dan ook heel trots zijn op onze marathon”, zegt Niels van den Berg, locoburgemeester en wethouder Sport van Enschede. “Het laat de stad op haar best zien: van organisatie tot deelnemers en publiek. We doen het echt voor en met elkaar.” De plaquette zal binnenkort worden tentoongesteld in het Stadskantoor, zodat iedereen in Enschede deze kan bewonderen. 

Feestje

De 52e editie van Enschede Marathon staat op zondag 24 april 2022 op de kalender. “En daar gaan we nog meer een feestje van maken dan anders”, besluit Melief. “Natuurlijk vanwege deze mooie onderscheiding, maar vooral omdat de reguliere edities van 2020 en 2021 geen doorgang konden vinden. We verheugen ons er dan ook ontzettend op.” 

Kijk voor meer informatie op www.enschedemarathon.nl.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest