Geslaagde eerste editie Pre-Run Egmond Halve Marathon

door 12 dec, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Runningdirect.nl

Afgelopen zaterdag 10 december gingen bijna duizend enthousiaste hardlopers van start tijdens de eerste editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon. Sportorganisatie Le Champion heeft in 2021 enkele nieuwe Pre-Runs geïntroduceerd in voorbereiding op de grotere hardloopevenementen. Dit weekend stond er een 16 en 8 km op het programma in Egmond-Binnen, een ideale voorbereiding op de NN Egmond Halve Marathon, die op zondag 9 januari 2022 staat gepland.

De bijna duizend lopers gingen met weinig wind een heerlijke ochtendzon van start, op de nieuwe start en finish locatie, op de Oude Schulpweg in Egmond-Binnen. Er werd volop genoten van het prachtige bos- en duingebied van Egmond en Bakkum. Het vernieuwde parcours liep door het bos, de duinen en over de heide van het Noordhollands Duinreservaat, waar de deelnemers zomaar een kudde Schotse Hooglanders tegen kwamen. De 16 kilometer maakte een extra lus richting Camping Bakkum, waar de lopers vervolgens een flinke klim trotseerden om op het strand te komen. Via het strand kwamen de lopers weer terug op de Middenweg waar de finish snel in zicht kwam.

Sportorganisatie Le Champion kijkt na deze geslaagde editie uit naar de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon. Na de persconferentie van 14 december verwacht de organisatie hier meer duidelijkheid over te kunnen geven. De inschrijving van de NN Egmond Halve Marathon is nog geopend t/m maandag 27 december. Inschrijven kan via de website www.nnegmondhalvemarathon.nl.

Editie 2022

De tweede editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon vindt plaats op zaterdag 10 december 2022. Kijk voor meer informatie over de Pre-Runs of andere hardloopevenementen van Le Champion op www.lechampion.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Yoga voor hardlopers

Lees ook

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Ruim 13.000 deelnemers genieten van Singelloop Utrecht

Op zondag 1 oktober liepen meer dan 13.000 deelnemers de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud. De dag begon met...

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Zonnige 34e editie van de CZ Tilburg Ten Miles

Of je nu je persoonlijk record komt verbreken of komt voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse...

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Stem mee voor Atleet van het Jaar 2023 (longlist)

Foto: Atletiekunie Het jaar 2023 was een mooi atletiek jaar, het einde daarvan is bijna in zicht en dat betekent dat we de komende tijd kunnen gaan terugblikken. We gaan de individuele prestaties van onze Nederlandse atleten nog eens goed bekijken....

Pin It on Pinterest