adidas lanceert Ultraboost 22: de eerste hardloopschoen gecreëerd door vrouwen voor vrouwen

door 14 dec, 2021Kleding en schoenen, Schoenen, Video's0 Reacties

Select 2024Select 2024

Begin deze maand lanceerde adidas de Ultraboost 22, de nieuwste toevoeging aan de Ultraboost-lijn en bovendien de eerste hardloopschoen die gemaakt is door vrouwen, voor vrouwen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 50% van de hardlopers vrouwen zijn, maar bijna alle hardloopschoenen 100% gebaseerd zijn op een mannelijke voet. Anno 2021 moet dit anders, vindt adidas. Het sportmerk zette daarom een volledig vrouwelijk team van ontwerpers en productontwikkelaars aan het werk om de ideale loopschoen te ontwerpen voor de vrouwelijke voet.

adidas Ultraboost 22

Voor de ontwikkeling van de Ultraboost 22 werd nauw samengewerkt met de vrouwelijke hardloopcommunity en testers van adidas om de nieuwe, pasvorm te ontwikkelen die perfect aansluit op de vorm en anatomie van de vrouwenvoet. Door middel van hun inzichten en een online anatomie database bestaande uit 1.2 miljoen voetscans1 kreeg het ontwerpteam inzicht in de verschillen in bijvoorbeeld wreefhoogte en hielanatomie.

De Ultraboost 22 geeft door de aanpassingen en de 360° fit 4 procent meer energie terug tijdens het lopen ten opzichte van de Ultraboost 21. De schoen vormt daarmee een belangrijke mijlpaal in de missie van adidas om het voor vrouwen mogelijk te maken het optimale uit hun sport te halen en de beste prestaties neer te kunnen zetten.

adidas Ultraboost 22

De adidas Ultraboost 22 heeft de volgende specifieke kenmerken: 

  • LEP: de adidas Linear Energy Push is een evolutie van het torsiesysteem. Het is een verstevigend element dat in de middenzool is verwerkt en qua vorm lijkt op een stemvork. De LEP werkt optimaal samen met de middenzool en de nieuw ontworpen buitenzool voor een responsieve run.
  • Energy Return: de Ultraboost 22 levert 4% meer energieteruggave dan de Ultraboost 21 voor vrouwen door het nieuwe bovenwerk en LEP torsiesysteem te combineren met de tussenzool.
  • PRIMEKNIT+: de verfijnde PRIMEKNIT+ zones zijn gemaakt met garen dat 50% Parley Ocean Plastic bevat en zorgen voor een adaptieve pasvorm.
  • 360° pasvormverbetering gebaseerd op de vrouwelijke anatomie: de nieuwe pasvorm bevat een smallere hiel, een lagere wreef en behoudt de unieke S-curve hiel die in synergie werkt met de hielcontour zodat de achillespees vrijer kan bewegen

adidas Ultraboost 22 is vanaf nu verkrijgbaar online via de website, via de adidas-app of koop ze bij RunningDirect.nl.

Ontdek ook de ‘Hi Energy’ playlist op Spotify voor een extra boost tijdens het lopen.

Tags: Adidas

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Draag altijd een sportbeha tijdens het sporten

Als je sport is een sportbeha essentieel voor optimale ondersteuning. De nieuwe Swift II Bra van Dare2b biedt die ondersteuning en geeft je een heerlijk gevoel van vrijheid dankzij het ultieme draagcomfort. De Swift II Bra is extreem licht en...

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!