Gianluca Assorgia en Jill Holterman winnen 17de Adventurerun

door 21 dec, 2021Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

De 17de Adventurerun is afgelopen weekend in veel opzichten een bijzondere editie geworden. In, naar wat ’s avonds zou blijken, de laatste wedstrijd van dit jaar, was de organisatie op zoek gegaan naar aanpassingen waardoor met de huidige coronamaatregelen, de Adventurerun door kon gaan. Evenals in 2019 kwamen er veel Nederlandse toppers naar Ameland die er op de 21 km een boeiende strijd van maakten.

Bij de mannen wist vanaf de start een kopgroep van 10 lopers direct een gat te slaan met de rest van het veld. Echter na het eerste stuk op het strand, na 5 km in de wedstrijd, liepen Gianluca Assorgia en Ronald Schröer ruim 200 meter voor een ander tweetal te weten, Frank Futselaar en de Friese Geart Jorritsma. De beide mannen besloten om vooraan goed samen te werken en liepen kop over kop naar de laatste kilometer. Daar mochten ze het uit vechten wie de 17de Adventurerun op zijn naam zou schrijven. Het werd een bijzonder spannend slotstuk waarin pas in de laatste 100 meter de strijd werd beslist in het voordeel van Assorgia (1.07.11) gevolgd op 1 seconde door Schröer. Daarmee bleven ze 16 seconden verwijderd van het parkoersrecord dat stamt uit 2017 en op naam staat van Dennis Licht.

Achter de beide mannen werd de strijd om de derde plaats beslist door Frank Futselaar. De nummer één van 2019 finishte op een kleine minuut van de winnaar (1.08.04) en met 15 seconden voorsprong op Geart Jorritsma, de nummer 4.

Dames

Bij de dames was de strijd om het eremetaal iets minder spannend. Al direct vanaf de eerste kilometers wist olympiër Jill Holterman afstand te nemen van de andere olympiër, Andrea Deelstra (AV Heerenveen). Deze afstand werd gaandeweg de wedstrijd alleen maar uitgebreid doordat Holterman het tempo zeer hoog wist te houden. Zo hoog dat ze op een nieuw parkoersrecord af stevende. Op de meet bleek ze het oude parkoersrecord uit 2013 uit de boeken te hebben gelopen. Met maar liefst bijna anderhalve minuut wist ze het nieuwe record op 1.14.29 te brengen. Andrea Deelstra finishte uiteindelijk als tweede, net boven het oude parkoersrecord (1.15.59). De derde plaats kwam op naam van marathontopper (en oud duatlete) Ruth van der Meijden. (1.18.32)

De omstandigheden tijdens deze Adventurerun waren goed. De meeste van de ca 2500 deelnemers hadden heerlijk gelopen over het prachtige Ameland en keken met een goed gevoel terug op deze bijzondere editie. De volgende Adventurerun zal op 17 december 2021 gehouden worden.

Bekijk hier alle uitslagen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!