Björn Koreman wil onder 2.10 duiken en limiet lopen op snelle parcours van Marathon Rotterdam

door 11 jan, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024
voor Rotterdam Marathon

Björn Koreman heeft ambitieuze plannen voor de 41ste NN Marathon Rotterdam. Op zondag 10 april wil hij zich op de Coolsingel voegen bij het selecte groepje Nederlandse atleten die de klassieke loopafstand binnen 2 uur en 10 minuten hebben volbracht. Met zo’n bijzondere prestatie zou hij voldoen aan de gestelde limieten voor deelname aan de WK atletiek in Eugene en de EK in München.

,,Sinds ik serieus ben gaan hardlopen, heb ik de marathon van Rotterdam in gedachten. Ik ben elk jaar gaan kijken. Ik vind het de mooiste marathon, een feest om mee te maken. Hier heb ik altijd al willen lopen,’’ zegt Koreman (30). Van de organisatie krijgt hij alle medewerking om zichzelf op het snelle parcours te overtreffen.

Kwalificatie WK en EK

Racedirector Marc Corstjens: ,,Voor Nederlandse atleten is de NN Marathon Rotterdam een ideale gelegenheid om zich te kwalificeren voor de WK of EK. Wij willen hen optimaal faciliteren. Zo mag Björn bijvoorbeeld zijn eigen hazen uitkiezen.’’
Koreman is een laatbloeier met een enorme potentie. In 2011 deed hij onvoorbereid voor het eerst mee aan een loopje over 5 kilometer. Nadat hij zijn  stap- en rookgewoonten had afgezworen, verliep zijn ontwikkeling snel. In 2019 debuteerde de Brabander in Eindhoven op de marathon: na een lange solo finishte hij in 2.17.26. Een jaar later verbeterde hij zichzelf in Wenen, opnieuw als eenzame solist, tot 2.11.07. Een stressfractuur in zijn scheenbeen dwong hem vorig jaar op te geven in Amsterdam.

,,Ik ben nu weer op de goede weg. Een tijd onder de 2.10 is in Rotterdam realistisch,’’ vindt Koreman. ,,Daarmee voldoe ik aan de limiet voor de WK, maar ik kies dan toch voor de EK. In München heb ik niet de concurrentie van de snelle Afrikaanse lopers.’’

Volgens zijn trainer Bram Wassenaar volgt de WK  (15-24 juli) voor Koreman ook te snel op ‘Rotterdam’ en zal in het warme Eugene waarschijnlijk sprake zijn van een ‘vechtmarathon’. Koreman heeft nog weinig marathonervaring en denkt pas over een jaar of vijf op zijn top te zijn. De EK in München zijn van 15 tot en met 21 augustus. De vereiste limiettijden voor WK en EK zijn respectievelijk 2.10.00 en 2.12.30.

Koreman zal zich op de NN Marathon Rotterdam voorbereiden met een stage van vijf weken op Tenerife. Aansluitend vliegt hij dan naar Rome voor een halve marathon op 6 maart.

Daarna wil de atleet uit Geertruidenberg zich in Rotterdam voegen bij de vijf landgenoten die een marathon onder 2.10 achter hun naam hebben: Abdi Nageeye (2.06.17), Kamiel Maase (2.08.21), Gerard Nijboer (2.09.01), Khalid Choukoud (2.09.55) en Michel Butter (2.09.58).

Eind vorig jaar al legde de NN Marathon Rotterdam het olympisch droomduo ‘Abdi & Abdi’ vast voor de 41ste editie. Abdi Nageeye en Bashir Abdi, de boezemvrienden uit Nederland en België, verdeelden bij de Olympische Spelen van Tokio na een adembenemende apotheose van de marathon het zilver en brons. Nageeye bracht in 2019 in Rotterdam zijn Nederlands record op 2.06.17. Bashir Abdi won vorig jaar op de Coolsingel in 2.03.36, een parcours-, Belgisch en Europees record, en bovendien de snelste tijd ooit in Nederland gelopen.

Remco Barbier, directeur van de NN Marathon Rotterdam: ,,Het deelnemersveld wordt een prachtige mix van internationale en Nederlandse atleten die op ons snelle parcours hun grenzen willen verleggen. Bovendien is #demooiste, zoals Björn Koreman terecht zegt, een feest voor iedereen. Voor de toppers en zeker ook voor de tienduizenden andere lopers, die zich traditioneel bij de finish op de bruisende Coolsingel allemaal ‘winnaar’ kunnen voelen.’’

Programma

zaterdag 9 april

  • 11:30 Your Marathon Challenge     
  • 13:15 NN Kids Runs 1 km – 6-7 jaar 
  • 13:30 NN Kids Runs 1 km – 8 jaar   
  • 13:45 NN Kids Runs 1 km – 9 jaar
  • 14:00 NN Kids Runs 1 km – 10 jaar
  • 14:15 NN Kids Runs 2,5 km – 7-11 jaar
  • 14:45 NN Kids Runs 2,5 km – 12-15 jaar
  • 15:30 City Run Rotterdam (4,2 km)

zondag 10 april

  • 09:15 1/4 Marathon Rotterdam
  • 10:00 NN Marathon Rotterdam

Meer info & inschrijvenInschrijven kan via nnmarathonrotterdam.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!