Univé Oost nieuwe partner Enschede Marathon 5 km FitRUN

door 14 jan, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Univé Oost is de nieuwe partner van de 5 km FitRUN van Enschede Marathon, die op zondag 24 april 2022 plaatsvindt. Deze afstand heet dan ook met ingang van 2022 de Univé FitRUN.“Als Univé Oost vinden we sporten en bewegen belangrijk”, zegt Jan Thale Haandrikman, commercieel directeur van Univé Oost. “Enschede Marathon is een vooraanstaand sportevenement in de regio, daarom verbinden we graag onze naam aan dit sportieve event.”

Sporten voor iedereen

Univé Oost vindt het belangrijk om regionale evenementen te ondersteunen. “Onze focus op sporten en bewegen past perfect bij een partnerschap met Enschede Marathon”, legt Jan Thale Haandrikman uit. “We willen sporten toegankelijk maken voor iedereen. En een actieve en sportieve leefstijl stimuleren. Juist in deze tijd is dat belangrijker dan ooit. Daar is een afstand zoals de 5 kilometer, die voor veel mensen bereikbaar is, uitstekend geschikt voor.”

Vertrouwen

Sandra Melief, directeur van Enschede Marathon, is erg blij met Univé Oost als nieuwe partner. “Wij verheugen ons op deze nieuwe samenwerking. Univé Oost wil sport in de regio stimuleren en begrijpt waar wij voor staan en wat we willen uitdragen. De overeenkomst geldt voor drie jaar, dat geeft ons als organisatie voor de komende jaren zekerheid en vertrouwen.”

Extra feestelijk

Enschede Marathon, met op zaterdag 23 april een dubbele mijl (3,2km) en op zondag 24 april een 5, 10, 21 en 42 kilometer, bestaat in 2022 75 jaar. Het is daarmee niet alleen de oudste marathon van Nederland, maar zelfs van West-Europa. “Omdat de reguliere edities van 2020 en 2021 niet door konden gaan, voelt dat extra feestelijk”, zegt Melief. “En daar draagt dit nieuwe partnerschap uiteraard ook aan bij.” 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!