Univé Oost nieuwe partner Enschede Marathon 5 km FitRUN

door 14 jan, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Univé Oost is de nieuwe partner van de 5 km FitRUN van Enschede Marathon, die op zondag 24 april 2022 plaatsvindt. Deze afstand heet dan ook met ingang van 2022 de Univé FitRUN.“Als Univé Oost vinden we sporten en bewegen belangrijk”, zegt Jan Thale Haandrikman, commercieel directeur van Univé Oost. “Enschede Marathon is een vooraanstaand sportevenement in de regio, daarom verbinden we graag onze naam aan dit sportieve event.”

Sporten voor iedereen

Univé Oost vindt het belangrijk om regionale evenementen te ondersteunen. “Onze focus op sporten en bewegen past perfect bij een partnerschap met Enschede Marathon”, legt Jan Thale Haandrikman uit. “We willen sporten toegankelijk maken voor iedereen. En een actieve en sportieve leefstijl stimuleren. Juist in deze tijd is dat belangrijker dan ooit. Daar is een afstand zoals de 5 kilometer, die voor veel mensen bereikbaar is, uitstekend geschikt voor.”

Vertrouwen

Sandra Melief, directeur van Enschede Marathon, is erg blij met Univé Oost als nieuwe partner. “Wij verheugen ons op deze nieuwe samenwerking. Univé Oost wil sport in de regio stimuleren en begrijpt waar wij voor staan en wat we willen uitdragen. De overeenkomst geldt voor drie jaar, dat geeft ons als organisatie voor de komende jaren zekerheid en vertrouwen.”

Extra feestelijk

Enschede Marathon, met op zaterdag 23 april een dubbele mijl (3,2km) en op zondag 24 april een 5, 10, 21 en 42 kilometer, bestaat in 2022 75 jaar. Het is daarmee niet alleen de oudste marathon van Nederland, maar zelfs van West-Europa. “Omdat de reguliere edities van 2020 en 2021 niet door konden gaan, voelt dat extra feestelijk”, zegt Melief. “En daar draagt dit nieuwe partnerschap uiteraard ook aan bij.” 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

Sabastian Sawe wint de Montferland Run

De 25e editie van de 15 kilometer lange Pfixx Solar Montferland Run is gewonnen door de favoriet Sabastian Sawe. De regerend wereldkampioen halve marathon kwam met grote voorsprong als eerste over de finishlijn in ’s-Heerenberg. Bij de vrouwen ging...

Pin It on Pinterest