Nienke Brinkman en Richard Douma treden toe tot het NN Running Team

door 19 jan, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Het NN Running Team wordt uitgebreid met twee zeer talentvolle Nederlandse atleten: Nienke Brinkman en Richard Douma. Het NN Running Team is ervan overtuigd dat beiden een belangrijke versterking zijn voor de Nederlandse en Europese vertegenwoordiging.  Zo plaatste Brinkman zich onlangs tijdens haar eerste officiële marathon direct voor het WK atletiek en de Olympische Spelen in Parijs. Douma greep vorig jaar het Nederlands record op de 5 kilometer en zal zich langzaam maar zeker gaan richten op de marathon.

Richard Douma

Douma profileerde zich aan het begin van zijn carrière vooral op de atletiekbaan. Met name op de 1500 meter boekte de 28-jarige Zaandammer successen. Zo werd hij in 2016 vierde tijdens de Europese kampioenschappen in Amsterdam. Langzamerhand schakelde hij steeds meer over op de wegatletiek en in 2020 evenaarde hij met een tijd van 28.08 het Nederlands record 10 kilometer op de weg van collega NN Running Team-loper Abdi Nageeye, om daar vorig jaar het Nederlands record 5 kilometer op de weg (13.27) aan toe te voegen. “Het is een geweldige kans voor mij om deel uit te gaan maken van een team van vele internationale topatleten, ondersteund door een geweldige staf”, legt Douma uit. “In de toekomst wil ik me helemaal gaan specialiseren op de weg. Dankzij de mogelijkheid om samen met de allerbesten uit Kenia en Oeganda te gaan trainen, weet ik dat het team me een betere atleet kan maken.”

Nienke Brinkman

Voor Nienke Brinkman wordt een droom werkelijkheid. De 28-jarige voormalige hockeyster uit Leiderdorp switchte pas recent naar het hardlopen en verraste afgelopen december de internationale atletiekwereld met een officieel marathondebuut in Valencia in 2:26.34. Alleen de in Kenia geboren en voor Nederland uitkomende marathonloopsters Lornah Kiplagat en Hilda Kibet waren ooit sneller. Brinkman, die in het Zwitserse Zürich woont voor promotieonderzoek, omschrijft het eerste contact van de organisatie van het NN Running Team als ‘het meest verrassende telefoontje ooit’. “Ik was op de hoogte van het bestaan van het team en de prestaties van wereldtoppers als Eliud Kipchoge, Geoffrey Kamworor en Joshua Cheptegei, maar het leek allemaal zo ver buiten bereik.”

“Voor de Nederlandse markt, waar we met Nationale-Nederlanden volop aanwezig zijn in het hardlopen, is het geweldig dat Douma en Brinkman bij het NN Running Team aansluiten. Samen met onder andere Abdi Nageeye vormen de Nederlanders nu een sterk blok, wat de herkenbaarheid van het NN Running Team in Nederland alleen maar zal vergroten”, aldus Mariëlle Krouwel, Head of Branding NN Group.

Het NN Running Team krijgt er niet alleen twee Nederlandse atleten bij. Ook het Britse talent Jake Smith en de nummer acht uit Israël op de marathon, Lonah Salpeter, zijn met ingang van vandaag toegevoegd aan het team. “We zijn blij met de toevoeging van deze nieuwe atleten. Met de diversiteit binnen het NN Running Team, kunnen we overal ter wereld impact maken”, aldus Valentijn Trouw, Performance Director NN Running Team.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops
Yoga voor hardlopers

Lees ook

Pin It on Pinterest