Feestelijke 10e Roermond City Run in 2023, niet in 2022

door 20 jan, 2022Hardloopnieuws0 Reacties

Select 2024Select 2024

Het had een klapper moeten worden de Roermond City Run, maar nu blijft het oorverdovend stil op zondag 10 april in de binnenstad en omgeving van Roermond. Geen startschot, geen hardlopers, geen aanmoedigingen. Kortom, geen Roermond City Run. Het is te onzeker of het grootse event kan doorgaan en daarom heeft het bestuur besloten – alle voorbereidingen ten spijt – een streep door editie 2022 te zetten. De jubileumeditie, de tiende, moet een megafestijn worden, vertelt voorzitter Anne Schmidt. “Het moet een grote happening worden met nieuwe, verrassende elementen. Het risico is nu te groot. Dadelijk is alles klaar, is iedereen ingeschreven en kunnen we alsnog niet starten. We richten onze pijlen nu op 16 april 2023.”

Een nóg mooier event

Mooie plannen liggen er en de voorbereidingen waren al in volle gang. Het bestuur, de coördinatoren en andere vrijwilligers van Roermond City Run waren er tot voor kort heilig van overtuigd op 10 april een mooie 10e editie te vieren. Het idee was uit te pakken met een aangepaste route, een nieuwe start en finish en festiviteiten. Helaas. Het coronavirus en de evenementenstop gooien een hoop roet in het eten. “We waren op weg om er een nóg mooier event van te maken dan het al was. En nu kan het draaiboek weer even terug de ijskast in. Heel jammer. Maar we zitten niet bij de pakken neer en gaan uiteraard door met de voorbereidingen voor het knalfeest volgend jaar”, vertelt Anne Schmidt.

De evenementenagenda zit vol

Niet alleen de Roermond City Run delft het onderspit. Ook andere evenementen zijn afgelast of worden verplaatst naar een latere datum in 2022. Is een verplaatsing geen optie voor de Roermond City Run? “We hebben hierover nagedacht, maar het blijft hoe dan ook een gok. Als je al een geschikte zondag vindt, dan kan het zomaar zijn dat het dan nóg niet kan doorgaan. Bijvoorbeeld omdat je niet genoeg helpende handjes hebt tijdens het evenement. Of omdat we de medische ondersteuning niet rond krijgen. En daarbij is het zo dat er al veel evenementen plaatsvinden of worden uitgesteld naar later in het jaar, waardoor de evenementenagenda hartstikke vol zit. Dat is dus geen optie.”

Samen gezellig en sportief bezig zijn

Het hardloopevent vindt voor het derde jaar op rij geen doorgang. Live. In 2021 is een virtueel event georganiseerd waarbij deelnemers zelf een route renden en deze in een speciaal ontwikkelde Roermond City Run app uploadden. Anne vertelt over de app: “Je merkt dat mensen over het algemeen gewoon bij elkaar willen komen en gezellig en sportief bezig willen zijn. Samen. Zo’n app is leuk en dient in de toekomst ook ter ondersteuning van het live evenement. Maar vooralsnog richten we ons niet meer op individuele hardloopactiviteiten.” Het niet doorgaan van de City Run is een gemis voor Roermond en zeker voor de trouwe deelnemers die iedere keer weer hun beste beentje voorzetten. Bovendien snakken we met zijn allen naar iets positiefs. Fingers crossed dus voor 16 april 2023.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Aanbiedingen bij webshops

Lees ook

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Domstad geniet van grootste Utrecht Marathon ooit

Op 19 mei 2024 was de Domstad het decor van een bijzondere editie van de Utrecht Marathon. De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd de grootste ooit met bijna 14.000 inschrijvingen. Van vroeg in de ochtend tot...

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

Tijdschema Atletiek Olympische Spelen 2024 Parijs

De Olympische Spelen 2024 in Parijs gaat van start op vrijdag 26 juli en eindigt op zondag 11 augustus. De atletiek onderdelen tijdens de Olympische Spelen beginnen op donderdag 1 augustus en eindigt met de vrouwen Marathon op zondag 11 augustus....

Schrijf je in voor de RunningPlus nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en mis niks meer op het gebied van hardlopen!

You have Successfully Subscribed!