Le Champion annuleert Groet uit Schoorl Run

door 21 jan, 2022Evenementen0 Reacties

SportSport
Groet uit Schoorl Run

Sportorganisatie Le Champion heeft, in overleg met Gemeente Bergen en Gemeente Zandvoort, besloten de Groet uit Schoorl Run op zondag 13 februari te annuleren. De organisatie is tot dit besluit gekomen na de laatste persconferentie van het kabinet op vrijdag 14 januari. Hieruit bleek dat er op korte termijn nog geen perspectief wordt geboden richting het opheffen van het evenementenverbod. Le Champion betreurt het ten zeerste deze keuze te moeten maken, maar is gelet op de voorbereidingsperiode hiertoe genoodzaakt haar verantwoordelijkheid te nemen.

Bij de Groet uit Schoorl Run acht de sportorganisatie het bovendien medisch gezien niet verantwoord om een evenement in de winter met kans op lage temperaturen te organiseren, zonder daarbij een locatie te kunnen aanbieden waar iedereen veilig op 1,5 meter kan worden opgevangen. Wel wordt er positief gekeken naar het organiseren van evenementen ná februari.

Alle ingeschreven deelnemers ontvangen restitutie van het inschrijfgeld, met aftrek van de kosten die door de organisatie ter voorbereiding op de evenementen gemaakt zijn.

Groet uit Schoorl Run

Zondag 13 februari zou Schoorl tijdens de 43e editie van de Groet uit Schoorl Run volstromen met 10.000 hardlopers, die konden genieten van de adembenemende natuur rondom het parcours, dat dwars door het bos- en duingebied van Staatsbosbeheer gaat. Ook staat het Nederlands Kampioenschap 10 km op het programma. Het hardloopevenement staat nationaal bekend als snel parcours, waar jaarlijks persoonlijke records worden verbroken. Le Champion onderzoekt nog of de NK 10 km op een ander moment kan plaatsvinden.

Edities 2023

In 2023 staat de Groet uit Schoorl Run gepland op zondag 12 februari. De inschrijving opent medio september 2022.


Bekijk hier welke hardloopwedstrijden nog meer zijn afgelast.


Voor alle richtlijnen en vragen omtrent COVID-19 verwijzen we door naar:


Hardlopen en coronavirus, hoe ga je er mee om

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook

Meppel City Run organiseert SlooOW Business Run

Meppel City Run organiseert SlooOW Business Run

Op zondag 4 juni 2023 vindt de 10 e editie van de Meppel City Run plaats. De Meppel City Run is een hardloopwedstrijd van 4 of 8 Engelse mijl door het centrum van Meppel. Je kunt als individu meedoen, maar je kunt dit jaar ook weer een sportieve...

Pin It on Pinterest